El Ezher Üniversitesinden Homofobik Kınama

Mısır’da bulunan El Ezher Üniversitesi, “uluslararası güçlerin kampanyası” dediği, eşcinsel evliliklerin yasallaşması için yürütülen mücadeleyi kınayan bir açıklama yaptı. Üniversitenin açıklamasında ABD Yüksek Mahkemesi’nin eşcinsel evlilikleri yasal kılan kararı reddedilerek, İslam’da evliliğin yalnızca kadın ve erkek arasında vuku bulabileceği, İslam’ın tüm “günahkar” evlilik dışı ilişkileri yasakladığı belirtildi. ‘BÜYÜK BİR AHLAKİ, DİNSEL KRİZ’ Mısır’daki Ortodoks Kıpti …

Mısır’da bulunan El Ezher Üniversitesi, “uluslararası güçlerin kampanyası” dediği, eşcinsel evliliklerin yasallaşması için yürütülen mücadeleyi kınayan bir açıklama yaptı.

Üniversitenin açıklamasında ABD Yüksek Mahkemesi’nin eşcinsel evlilikleri yasal kılan kararı reddedilerek, İslam’da evliliğin yalnızca kadın ve erkek arasında vuku bulabileceği, İslam’ın tüm “günahkar” evlilik dışı ilişkileri yasakladığı belirtildi.

‘BÜYÜK BİR AHLAKİ, DİNSEL KRİZ’

Mısır’daki Ortodoks Kıpti Kilisesi de, El Ezher ile benzer bir açıklama yaptı. Papa II. Tawadros, İskenderiye’de Ortodoks Kıpti Kiliseleri ile yaptığı toplantıda; “İnsanlık eşcinsel evlilikler de dahil, ateizme ve tüm aşırılıklara izin veren büyük bir ahlaki, dinsel kriz içinde” şeklinde konuştu.

Mısırlı ünlü aktör Halid Ebu Naga da, Facebook hesabı üzerinden evlilik eşitliğine destek olan açıklamaları nedeniyle Mısır’da medyanın hedefi olmuştu. Çok sayıda gazete ve televizyon programı aktörü, eşcinselliği ve ahlaksızlığı Mısır’da yaymakla suçluyor.

KAYNAK: haber.sol.org.tr

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir