Caitlyn Jenner’den Yılın En Dokunaklı Konuşması

https://www.youtube.com/watch?v=112W8q8XXKw 2015 senesinin gündeme oturan cinsiyet değişimi operasyonu şüphe yok ki Caitlyn Jenner'ın oldu. Daha önce pek çok olimpik başarıya da sahip olan iş kadını Amerika'nın en önemli spor ödül töreni olan ESPY Awards'da özel cesaret ödülünü almak için çıktığı sırada bütün dinleyenleri oldukça derinden etkileyen oldukça özel bir konuşmayla yer aldı. E! Televizyonuna özel …

https://www.youtube.com/watch?v=112W8q8XXKw

2015 senesinin gündeme oturan cinsiyet değişimi operasyonu şüphe yok ki Caitlyn Jenner’ın oldu. Daha önce pek çok olimpik başarıya da sahip olan iş kadını Amerika’nın en önemli spor ödül töreni olan ESPY Awards’da özel cesaret ödülünü almak için çıktığı sırada bütün dinleyenleri oldukça derinden etkileyen oldukça özel bir konuşmayla yer aldı.

E! Televizyonuna özel hazırladığı program çekimlerine değin daha önce hiç bir trans bireyle bire bir iletişim kurmadığını söyleyen Jenner ”Hazırladığım TV programı benim için, benim gibi insanlar hakkında fikir sahibi olmam için bir uyanış oldu. Şu anda, şu zamanda, ben bu konuşmayı yaparken Dünya’nın birçok yerinde genç veya yaşlı farketmeksizin Trans bireyler aşağılanıyor, şiddet görüyor, tacize uğruyor ve öldürülüyor. Geçtiğimiz aylarda Alabama’da hayatını kaybeden genç trans kadın Mercedes Williamson, ya da Nisan ayında öldürülen Sam Taub, bu insanlar da benim gibi, sizin gibi insanlar ve istedikleri gibi yaşama özgürlüklerine sahip olmalıydılar. Trans bireylerin yaşamaya ihtiyaçları var, yaşamdan zevk almaya ihtiyaçları var, ve bunu sağlayacak tek şey ise sizin bizlere duyacağınız saygı” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir