Merve Özbey’den “Bir Yaş Hikayesi”

Erdem Kınay'ın Proje albümlerinde dinleyip çok sevdiğimiz, Helal Ettim ve Duman şarkılarını dilimize pelesenk eden Merve Özbey nihayet "Yaş Hikayesi" adını verdiği kendi albümüyle karşımızda. 8 şarkı ve 2 remixten yani toplam 10 şarkıdan oluşan albüm raflarda yerini aldı ve radyolarda çalmaya başladı. Proje-2 albümünde de dinlediğimiz Helal Ettim ve 4 sene önce Simge Sağın'dan …

Erdem Kınay’ın Proje albümlerinde dinleyip çok sevdiğimiz, Helal Ettim ve Duman şarkılarını dilimize pelesenk eden Merve Özbey nihayet “Yaş Hikayesi” adını verdiği kendi albümüyle karşımızda.

8 şarkı ve 2 remixten yani toplam 10 şarkıdan oluşan albüm raflarda yerini aldı ve radyolarda çalmaya başladı. Proje-2 albümünde de dinlediğimiz Helal Ettim ve 4 sene önce Simge Sağın’dan dinlediğimiz Vicdanın Affetsin şarkısı dışındaki şarkılar sıfır kilometre ve Merve için özel olarak yapılmış. Erdem Kınay-Deniz Erten kimyasını severek dinleyen ben için uzun süredir beklediğim bir albümdü. Ancak albümde beni hoşnut etmeyen şeyler de yok değil tabi ki.

Birincisi Simge Sağın’dan dinleyip sevdiğim ve yıllardır bıkamadığım Vicdanın Affetsin için Merve Özbey’in sesine uygun arabesk bir aranje yapılmış ve bence şarkının tüm ruhu bir anda yok olmuş. Şarkıyı ilk kez dinleyecekler için bende yarattığı etki olmayabilir ve şarkı çok sevilebilir illaki ama size Simge Sağın yorumundan da şarkıyı dinlemenizi tavsiye ederim.

İkinci kulaklarımı tırmalayan detay ise Helal Ettim‘in yeni yapılan DJ Eyüp remixi. Zaten aylardır dinleyip ezbere bildiğimiz bu dans şarkısının bir yeni remixe ihtiyacı var mıydı bilemedim. Bunun yerine akustik bir versiyonuyla sunulsaydı çok daha hoş olurdu ama yapılmama sebebi olarak ta yine Merve Özbey‘in ne kadar pop söylese de arabesk bir gırtlağa sahip olması olarak görüyorum.

Rakı sofralarında iç geçirerek dinlemek isteyenlerin imdadına Usta şarkısı yetişirken, Erdem Kınay ritimleriyle dans etmek isteyenlere de Topsuz Tüfeksiz şarkısını tavsiye ediyorum. Kişisel favorilerime gelirsek ben albümde en çok çıkış şarkısı Yaş Hikayesi ve Yağmur‘u sevdim.

Bundan sonra Merve Özbey’in ismini ve şarkılarını daha sık duyacağımızı garantileyen bu albüm de yazın çok satanlarından olmaya aday. Keyifli dinlemeler…

Yaşar İşgörenler
yasar.isgorenler@gaymag.org

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir