İzleyin: Rusya’daki Seçimler İçin Yayınlanan Homofobik Reklam Sansasyon Yarattı

Rusya'da yayınlanan bir seçim reklamı, gay bir sahne barındırıyor. Ülkede son zamanlarda, "Geleneksel olmayan ilişkiler lehine propaganda" suç kapsamına alınmış, bu doğrultuda bir çok adaletsiz uygulama sergilenmişti. Eylül'de yerel seçimlere gidecek olan ülkede, eşcinselliğin eşcinselliğe karşı kullanıldığı bir reklam ise homofobide yeni bir eşik oldu. Bir dakikalık videoda, iki eşcinsel erkek neden oy vermediklerini ve …

Rusya’da yayınlanan bir seçim reklamı, gay bir sahne barındırıyor.

Ülkede son zamanlarda, “Geleneksel olmayan ilişkiler lehine propaganda” suç kapsamına alınmış, bu doğrultuda bir çok adaletsiz uygulama sergilenmişti.

Eylül’de yerel seçimlere gidecek olan ülkede, eşcinselliğin eşcinselliğe karşı kullanıldığı bir reklam ise homofobide yeni bir eşik oldu.

Bir dakikalık videoda, iki eşcinsel erkek neden oy vermediklerini ve tüm politikacıların ahlaksız olduklarını anlatıyor. Eşcinsel oldukları, videonun sonunda yatağa gidip birbirlerini soymalarından anlaşılıyor.

Reklamın vermek istediği mesaj kabaca, “Oy vermemek homoseksüelliktir”.

Samara yerel yönetimi tarafından yayınlanan reklam, sosyal medyada büyük ilgi uyandırdı.

Reklam, daha geçtiğimiz Mart ayındaki başkanlık seçimlerine yaklaşırken yapılan, distopik ve homofobik reklamı andırıyor. O klipte ise, heteroseksüel bir erkek ‘kanun’ gereği eşcinsel bir erkek ile birlikte yaşamak zorunda kalıyordu.

https://www.facebook.com/nerodoff/videos/2445521465461686/

Son on yılda, Putin, Ortodoks Kilisesi ve muhafazakar kesim nedeniyle ülke LGBT’ye karşı keskin ve düşmanca bir tutum izliyor.

‘Gay propaganda yasası’ Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından kınanmış ve Rusya bu nedenle uyarı almıştı.

Bu yıl yapılan araştırma ise şok edici bir başka gerçeği ortaya çıkardı.

Rus araştırma şirketi Levada Center tarafından yapılan son ankete göre, katılımcıların %83’ü eşcinsel ilişkiyi “Her zaman” veya “Çoğu zaman” kınanması gereken bir ilişki olarak görüyor.

1998’de %68, 2008’de %76 olan bu oranın bugün geldiği nokta, oldukça düşündürücü.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir