12 Yaşındaki Maddie Transfobik Tehditler Nedeniyle Şehrinden Kaçmak Zorunda Kaldı

Oklahoma'da yaşayan 12 yaşındaki Maddie, bıçaklanma tehditleri nedeniyle yaşadığı yerden kaçmak zorunda kaldı. Polis, Achill'deki soruşturmanın bir parçası olarak tüm okulları kapattı. Her şey, Maddie'nin kızlar tuvaletini kullanmasından rahatsız olan ebeveynler ile başladı. Facebook'ta konu ile yapılan yorumlar arasında Maddie'ye "Bu şey" ve daha kötü ifadeler kullanılmış olmasının yanı sıra, "İyi bir bıçak iş görür", …

Oklahoma’da yaşayan 12 yaşındaki Maddie, bıçaklanma tehditleri nedeniyle yaşadığı yerden kaçmak zorunda kaldı. Polis, Achill’deki soruşturmanın bir parçası olarak tüm okulları kapattı.

Her şey, Maddie’nin kızlar tuvaletini kullanmasından rahatsız olan ebeveynler ile başladı.

Facebook’ta konu ile yapılan yorumlar arasında Maddie’ye “Bu şey” ve daha kötü ifadeler kullanılmış olmasının yanı sıra, “İyi bir bıçak iş görür”, “Çocuklara söyleyelim de sağlam bir dövsünler” gibi paylaşımlar bulunuyor.

Maddie, yakın zamanda Vice News’a durumu ilk defa anlatan bir röportaj verdi. Anne Brandy Jay Rose, okul Maddie’yi “Erkek” olarak kaydedene kadar Maddie’nin sorunsuz bir şekilde bir kız çocuğu olarak yaşadığını belirtiyor.

“Trans olduğunu farkettiklerinde bizi çağırdılar ve kızlar tuvaletine giremeyeceğini söylediler. Onun yerine önerdikleri çözüm hizmetli tuvaletiydi.”

İşler gittikçe kötüleşti ve Maddie, bir Baba-kız dans etkinliğinde yetişkin bir erkek tarafından tacize uğradı. 

Aynı kişi, daha sonra Maddie’nin şehri terketmesine sebep olan Facebook gönderisinde başrolü oynadı.

“12 yaşındayım ben. Kim 12 yaşında birine böyle şeyler söyler, yapar ki? Herkes farklı, hepimiz farklıyız ve kendi özelliklerimiz var. Beni desteklemek veya desteklememek onların tercihi olabilir. Fakat bu beni yıldırmayacak.”

Başkomiser Rick Beene ise okulun yanında yer aldı.

“Çocuğunun başka bir cinsiyet ile aynı tuvalette yer almasını istemeyen bir anneye ne diyebilirsiniz?”

“Olduğu kişi olduğunu söyleyen trans öğrencilerimiz var, tamam. Öteki tarafta da çocuğunun başka bir cinsiyetteki çocuklar ile aynı tuvaleti paylaşmamasını isteyen anne babalar.”

Gay olduğu bilinen vali David Northcutt toplumun değiştiğini ve “birilerini kovalama”nın bittiğini söylüyor.

“Maddie’nin gittiğini Duyduğumda çok üzüldüm.”

“Umarım işler bir an önce yoluna girer.”

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir