Genç Erkeklerin Eskiye Göre Daha Az Seks Yaptığı Ortaya Çıktı

Genç erkekler seksten soğuyor mu? ABD'nin önde gelen anket firmalarından General Social Survey'in geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir çalışmasına göre, ABDli gençler seksle eskisi kadar haşır neşir değil. Çalışmaların kaynağı olan ankete katılanların %23'ü, son bir seneyi seks yapmadan geçirdiğini belirtti. Bu dilimin büyük kısmını 20'lerindeki erkekler oluşturdu. Bu oranın, yaşça büyük katılımcılarda %50'yi bulduğu belirtildi. Genç …

Genç erkekler seksten soğuyor mu?

ABD’nin önde gelen anket firmalarından General Social Survey’in geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir çalışmasına göre, ABDli gençler seksle eskisi kadar haşır neşir değil.

Çalışmaların kaynağı olan ankete katılanların %23’ü, son bir seneyi seks yapmadan geçirdiğini belirtti. Bu dilimin büyük kısmını 20’lerindeki erkekler oluşturdu.

Bu oranın, yaşça büyük katılımcılarda %50’yi bulduğu belirtildi.

Genç erkeklerin seks hayatı, 2008’de de araştırma konusu olmuştu. O zamanlar seks yapmadığını belirten genç erkeklerin oranı, günümüzdekilerin neredeyse yarısına denk geliyordu.

San Diego Üniversitesi psikoloji profesörü Jean Twenge, bu durumu gençlerin çoğunun tek başına yaşamalarına bağlıyor.

“20’lerindeki gençlerin büyük bir kısmı bir başkası ile aynı evi paylaşmıyor. Bu da gerçekleşen seksin miktarında ister istemez bir azalmaya sebep oluyor.”

18-30 yaş aralığındaki erkeklerin %28’i son bir senede hiç seks yapmadığını belirtirken, aynı aralıktaki kadınlar için bu oran %18. Özellikle erkekler için söz konusu yüzde bir hayli yüksek. Çok değil, daha 1989’de bu oran sadece %14’tü. 

Muhtemel nedenler arasında gençlerin aileleriyle yaşıyor olmaları da yer alıyor. Bu durum, ortaya doğabilecek seks fırsatlarını doğrudan kısıtlıyor. 

ABD’nin sağlık birimi CDC de geçtiğimiz Ocak ayında gençlerin cinselliğin nasıl yaşadığına dair bir rapor yayınlamıştı. Raporda, lise öğrencilerinin %41’inin cinsel birliktelik yaşadığı belirtilmişti. Bu ilk bakışta yüksek bir oran gibi gözükse de, aynı oran 2005’te %47, 1995’te ise %53’tü.

Raporda sınıflara kadar detaylar mevcut. Örneğin 9. sınıfların cinsel birliktelik yaşama oranı bir önceki seneye kıyasla %10, 10. sınıfların %7 düştüğü belirtiliyor.

CDC bu sonuçları teknoloji ile ilişkilendiriyor. Gelişen teknoloji ve sosyal medyanın yanı sıra, gençlerin hamilelik ve cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı bilinçlendirilmesinin bu düşüşte önemli rol oynadığı iddia ediliyor. 

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir