Bu Bağışa Destek Olun: Türkiye’deki LGBT Mülteciler İçin Tatil Yardımı

Subhi Nahas “Yardım almanın ne kadar önemli olduğunu biliyorum, özellikle de yeni bir ülkedeysen.” dedi.   Out100 listesiyle onore edilen Subhi Nahas için 2015 inanılmaz bir yıl oldu. Memleketi Suriye’de yükselen eşcinsel karşıtı zulümden kaçtıktan neredeyse üç yıl sonra, Nahas’a nihayet ABD’de mülteci statüsü verildi. Ağustos ayında, o güne kadar ilk defa Birleşmiş Milletler Güvenlik …

Subhi Nahas “Yardım almanın ne kadar önemli olduğunu biliyorum, özellikle de yeni bir ülkedeysen.” dedi.

 

Out100 listesiyle onore edilen Subhi Nahas için 2015 inanılmaz bir yıl oldu. Memleketi Suriye’de yükselen eşcinsel karşıtı zulümden kaçtıktan neredeyse üç yıl sonra, Nahas’a nihayet ABD’de mülteci statüsü verildi. Ağustos ayında, o güne kadar ilk defa Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi önünde LGBT bireylere yönelik şiddet konusunda yaptığı tanıklık tarihe geçti. Subhi Nahas, diğerlerine nazaran, daha hızlı bir şekilde güvenli bir ülkeye yerleştirildiği için çok şanslı olduğunu ve İltica, Sığınma ve Göç Örgütü (ORAM) ile yaptığı işlerde ihtiyacı olan daha fazla insana ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

 

ABD’ye gelmeden önce Lübnan ve Türkiye’de de kalan Nahas, mültecilerin yüzleştiği zorlukların ve    sıradan küçük kibar bir davranışın bile ne kadar önemli olabileceğinin farkında. Bu sebeple, hala Türkiye’de yaşayan LGBT mülteciler için tatil yardımı sağlamak amacıyla GoFundMe(BanaDestekOl) kampanyasını başlattı.

Nahas, “Yardım almanın, özellikle de yeni bir ülkedeysen, ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Bir zamanlar benim de içinde bulduğum durumda olan insanlara yardım etmek istiyorum. Şu anda mültecilere yardım eden bir kurum için çalışıyorum ama ben bu yardımı kişisel kabiliyetimle yapmayı hedefliyorum.” açıklamasını yaptı.

Daha detaylı bilgi ve bağış yapmak için GoFundMe sitesini ziyaret edin.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir