Tim Cook: “Dürüst olmak gerekirse, mahremiyetime önem veriyorum”

Tim Cook, açıklamak için bu kadar beklemesinin sebebini açıkladı: “Dürüst olmak gerekirse, mahremiyetime önem veriyorum” Ancak Apple CEO’su bu açıklamayı yapmadan önce aynada kendine bakamadığını belirtti. Apple CEO’su Tim Cook “özel bir insan olduğundan dolayı”, gay olduğunu halka kabul ettirebilmek için 54 yaşına kadar beklediğini söyledi. Cook, geçen yılki Fortune 500 listesindeki gay olduğunu açıkça …

Tim Cook, açıklamak için bu kadar beklemesinin sebebini açıkladı: “Dürüst olmak gerekirse, mahremiyetime önem veriyorum”

Ancak Apple CEO’su bu açıklamayı yapmadan önce aynada kendine bakamadığını belirtti.

Apple CEO’su Tim Cook “özel bir insan olduğundan dolayı”, gay olduğunu halka kabul ettirebilmek için 54 yaşına kadar beklediğini söyledi.

timcook2

Cook, geçen yılki Fortune 500 listesindeki gay olduğunu açıkça belli eden tek insan oldu ve Pazar günü (20 Aralık), 60 Minutes programında eşcinsel olduğunu dünyaya açıklamasının neden bu kadar uzun sürdüğünü açıkladı. 

“Dürüst olmak gerekirse, mahremiyetime önem veriyorum” diyor Cook. “Fakat, diğer insanlara yardım edebilecek herhangi bir şey söyleyebilecek olmam bile benim için önemli”.

“Ve mutluyum, çünkü bir yerlerde bir çocuk, Alabama’da bir çocuk, bir an durup ‘Eğer eşcinsel olmak onu(Cook) kısıtlamadıysa, beni de kısıtlamayabilir’ diyebilir. Zorbalığa maruz kalmış veya daha da kötüsü, intihar etmeyi düşünen insanlardan sadece birinin hayatına dokunabilsem bile, buna değer.”

 “Bunları yapmadığım zaman aynada kendime bakamıyorum.”

Cook ayrıca, eşcinsel olduğunu açıklamasının neden kendisine verilen “bir hediye” olduğunu da anlattı;

“Bir azınlık gruba dahil olmak, size azınlık olmanın nasıl bir his olduğunu anlamanızı sağlayan bir empati duygusu kazandırır ve siz de olaylara farklı açılardan bakmaya başlarsınız ve bu bence bana verilmiş güzel bir armağan.”

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir