Ekvadorlu Transseksüel Hamileliği ile Tarih Yazdı

Ekvatorlu bir çift eşsiz bir hamilelikle tarihe isimlerini yazdırdılar. Baba adayı, transseksüel eşinin bebeğini karnında taşıyor. Fernando Machado ve Diane Rodriguez, bu ayın başlarında sosyal medyada, Güney Amerika’da türünün ilki olduğuna inandıkları gebeliği duyurdular ve bu gebelik kıtada trans hakları ve farkındalığı açısından ani bir patlama etkisi yarattı ve çok büyük bir ilgi gördü. Ekvator’un …

Ekvatorlu bir çift eşsiz bir hamilelikle tarihe isimlerini yazdırdılar. Baba adayı, transseksüel eşinin bebeğini karnında taşıyor.

Fernando Machado ve Diane Rodriguez, bu ayın başlarında sosyal medyada, Güney Amerika’da türünün ilki olduğuna inandıkları gebeliği duyurdular ve bu gebelik kıtada trans hakları ve farkındalığı açısından ani bir patlama etkisi yarattı ve çok büyük bir ilgi gördü.

Ekvator’un en önde gelen aktivistlerinden, Luis olarak doğmuş olan Rodriguez ve eski ismi Maria olan Venezüela doğumlu eşi; sadık Roma Katolik toplumunun tutumlarını değiştirmesine yardımcı olmak için gebeliği duyurmaya karar verdiklerini açıkladı. Her ikisi de hormon alıyor olmasına rağmen, ikisi de cinsiyet değiştirme ameliyatı geçirmedi. Yani bebek, bilinen hiç bir tıbbi sorun yaratmayacak eski moda bir şekilde tasarlandı.

inside

Rodriguez, Associated Press’e “Biz transseksüalizm hakkındaki mitleri kırmaya çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

Rodriguez, şimdiye kadar sessizliğini koruyan kilise liderlerini karşısında hem şaşkın hem de bu durumdan memnun.

Guayaquil’deki evinden verdiği röportajda Rodriguez, ”Kilise daime gaylerin ve homoseksüellerin evlat edinmesini eleştirdi, bu sebeple; doğal yollardan çocuk sahibi olmayan çalışan bizleri eleştirmesi biraz çelişkili olurdu” cümlesini kurdu.

Trans topluluğu Güney Amerika genelinde önemli ilerlemeler kaydetti. Yaklaşık altı ay önce, Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, bireylerin ulusal kimlik kartlarında cinsiyetlerini değiştirmelerine izin veren bir kararname yayınladı. Bugüne kadar en az 340 kişi ulusal kimlik kartında değişime gitti.

Arjantin, ücretsiz hormon tedavisi ve cinsiyet değiştirme ameliyatının ücretsiz olacağını garanti ederek, yönetmelikte bir adım ileri gitti.

Ancak, trans insanlar hala bölgede yaygın bir ayrımcılıkla karşı karşıyalar. Uluslararası AIDS Alliance tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 2008 ve 2011 yılları arasında gerçekleşen 664 trans cinayetinin toplam %79’u Latin Amerika’da gerçekleşti.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir