LGBT Aktivistleri Beyrut’u Gökkuşağı Renklerine Buladı: Buradayız, Gitmiyoruz!

Lübnan bugüne kadar hiç bir Pride geçidine ev sahipliği yapmadı. Polis iki senedir her türlü girişimi ‘ahlaki değerleri korumak’ bahanesiyle engelliyor. Fakat aktivistler, 17 Mayıs Dünya Homofobi, Bifobi ve Transfobi ile Mücadele Günü'nü değerlendirmeden geçmedi. 17 Mayıs günü Beyrut semalarında gökkuşağı bayrakları dalgalandı. İki adet tekne kiralayan aktivistler Raouche Kayalıkları’na açıldı. Gazeteciler bu anı ölümsüzleştirdi. Günün …

Lübnan bugüne kadar hiç bir Pride geçidine ev sahipliği yapmadı. Polis iki senedir her türlü girişimi ‘ahlaki değerleri korumak’ bahanesiyle engelliyor. Fakat aktivistler, 17 Mayıs Dünya Homofobi, Bifobi ve Transfobi ile Mücadele Günü’nü değerlendirmeden geçmedi.

17 Mayıs günü Beyrut semalarında gökkuşağı bayrakları dalgalandı.

İki adet tekne kiralayan aktivistler Raouche Kayalıkları’na açıldı. Gazeteciler bu anı ölümsüzleştirdi. Günün ilerleyen saatlerinde Lübnan’daki barlar da astıkları bayraklar ile bu harekete destek verdi.

Gay Star News’e konuşan Özgürlük ve Eşitlik Vakfı başkanı Elie Ballan: “Bugün şehri gökkuşakları kaplayacak. Bu bizim günümüz. Duruşumuzu göstermeliyiz.” Dedi.

Daha önce en son 2017 yılında bir etkinlik düzenlenmiş fakat polis baskısı nedeniyle iptal edilmişti. 2018’deki yürüyüş ise iptal edilmiş ve Lübnan’ın önemli LGBT figürlerinden Hadi Damien tutuklanmıştı.

İsmini açıklamak istemeyen bir aktivist, Raouche Kayalıklarına düzenlenen tekne hareketi hakkında GSN’e konuştu.

“Ülkemizin tanımış olduğu ifade özgürlüğünü kullandık. LGBT’nin bayraklarını dalgalandırarak bunu en iyi şekilde gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Hükümetin bunca haksızlığına ve zorbalığına rağmen buradayız.”

Lübnanlı aktivistler bu aralar alarm modunda. Ramazan sebebiyle polisten her zamankinden fazla bir sertlik bekleniyor.

Fakat yine de kimse geri adım atmıyor. LGBT aktivistlerinin Raouche çıkartmasından önce, tüm şehrin duvarlarına graffiti ile “Artık saklanmayacağız.” yazdığı belirtiliyor.

https://twitter.com/dojadaoud/status/1129143404267528198

İngiltere, Danimarka ve Avustralya büyükelçilikleri LGBT’yi destekliyor.

“Her insan hür ve eşit doğmuştur. Kimi sevdiği farketmez: adalet herkes içindir. Fakat ne yazık ki dünyanın farklı yerlerinde LGBT bireyler ayrımcılığa maruz kalıyor.”

“Bu özel günde, gökkuşağı bayraklarımızla birlikte insan haklarını destekliyoruz.”

https://www.instagram.com/p/Bxh96WCgYLt/?utm_source=ig_embed

Ballan: ‘Bu sadece Onur değil, varoluşumuzun bir kutlaması.”

“Özgüvenimiz yüksek. Enerjimiz yerinde. Güçlüyüz.”

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir