Calvin Klein LGBT’yi ‘Suistimal’ Etmekle Suçlandı, Robotlu Reklamı İçin Özür Diledi

Calvin Klein son yayınladığı reklam kampanyası için özür diledi. Reklamda Bella Hadid ile kadını andıran bir robot öpüşüyordu. Bu görüntü bazı çevrelerce "LGBT'nin iyi niyetini suistimal etmek" olarak yorumlandı. "Gelen tepkileri anlayışla karşılıyoruz. Yıllardır LGBT'nin yanında yer almış bir şirket olarak, niyetimiz hiçbir zaman kötü olmadı." https://twitter.com/CalvinKlein/status/1129521041309614085 Ayrıca yapılan açıklamada reklamın temasının "farklı kimlikler için ifade …

Calvin Klein son yayınladığı reklam kampanyası için özür diledi.

Reklamda Bella Hadid ile kadını andıran bir robot öpüşüyordu. Bu görüntü bazı çevrelerce “LGBT’nin iyi niyetini suistimal etmek” olarak yorumlandı.

“Gelen tepkileri anlayışla karşılıyoruz. Yıllardır LGBT’nin yanında yer almış bir şirket olarak, niyetimiz hiçbir zaman kötü olmadı.”

Ayrıca yapılan açıklamada reklamın temasının “farklı kimlikler için ifade özgürlüğü” olmasının istendiği yer aldı. Robotun kullanılması ise “gerçekliğin sınırlarını flulaştırmak” ile özdeşleştirildi.

Özellikle reklamlarda ve dizilerde LGBT’ye “dostlar alışverişte görsün” mantığı ile yer vermek son zamanlarda oldukça tepki çekiyor. Zira LGBT’ler artık gerçek bir temsil istiyor – yapmış olmak için yapılan reklamlar veya karakterler değil.

https://youtu.be/h2jdb3o2UtE

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir