Gay Romantizmi Sergisinde Vandalizm ve Hırsızlık!

Fransız fotoğrafçı, eşcinsel çiftlerin romansını içeren fotoğraflarının uğradığı şiddet ve hırsızlık hakkında konuştu. Olivier Ciappa tarafından çekilip Toulouse şehrindeki bir parkta sergilenen fotoğraflar hem sprey boya ile tahrip edilmiş hem de çalınmış. “Les Couples de la Republique” adlı fotoğraf serisi “gelenekselin zıttı” ailelerin sevgi dolu pozlarını içeriyor. Fotoğraflar gey, lezbiyen ve biseksüel çiftlerin yanı sıra …

Fransız fotoğrafçı, eşcinsel çiftlerin romansını içeren fotoğraflarının uğradığı şiddet ve hırsızlık hakkında konuştu.

Olivier Ciappa tarafından çekilip Toulouse şehrindeki bir parkta sergilenen fotoğraflar hem sprey boya ile tahrip edilmiş hem de çalınmış.

“Les Couples de la Republique” adlı fotoğraf serisi “gelenekselin zıttı” ailelerin sevgi dolu pozlarını içeriyor.

Fotoğraflar gey, lezbiyen ve biseksüel çiftlerin yanı sıra tek ebeveynli ve engelli ebeveynler ve çocuklarına da yer veriyor.

79

İkinci bir fotoğraf serisindeyse Eva Longoria ve Melanie Laurent’ın eşcinsel bir çift gibi verdiği pozlar var.

Olaya tanıklın eden şahit Le Figaro gazetesine olayı şöyle anlatıyor: “18-20 yaşlarında 6 tane gençti. Katolik olduklarını belirtip, hayatın bu yanını teşvik etmeye karşı olduklarını söylediler.”.

Fotoğraflara sprey boya ile Fransızca “honte” yani “ayıp” yazılmış.

Fotoğraflar boyandıktan sonra sergi için tekrar basılmış, ama sonra tekrar yırtılmış.

Facebook’ta bildirim yapan fotoğrafçı Ciappa şunları yazdı: “İlk seferinde, hoşnutsuzluklarını göstermek istediler. İkinci seferde ise sergiyi tamamen ortadan kaldırmaya karar verdiler, böylece kimse sergiyi göremeyecekti.”.

79 78 77 76 75 74 73 72

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir