Fotoğraflarla LGBT Tarihi: Stonewall ve İlk Onur Yürüyüşleri

1969'daki Stonewall İsyanları, üzerinden 50 yıl geçse de öneminden hiçbir şey kaybetmedi. New York sokaklarında LGBT protestocular ile başlayan hareket şimdiki kadar 'renkli' değildi. Müzikler, kutlama havası, sponsorlar... Bunların hiçbiri yoktu. Fakat şu an kutlama havasında geçen LGBT etkinlikleri, Stonewall'a büyük şeyler borçlu. O günden bugüne, birbirinden güzel fotoğraflar kaldı. Sadece Stonewall'dan değil, ABD'nin Chicago, …

1969’daki Stonewall İsyanları, üzerinden 50 yıl geçse de öneminden hiçbir şey kaybetmedi.

New York sokaklarında LGBT protestocular ile başlayan hareket şimdiki kadar ‘renkli’ değildi. Müzikler, kutlama havası, sponsorlar… Bunların hiçbiri yoktu. Fakat şu an kutlama havasında geçen LGBT etkinlikleri, Stonewall’a büyük şeyler borçlu.

O günden bugüne, birbirinden güzel fotoğraflar kaldı. Sadece Stonewall’dan değil, ABD’nin Chicago, Los Angeles ve Hollywood gibi farklı bölgelerinden de.

2019, Stonewall’ın 50. yıldönümü olması sebebiyle özel bir anlam taşıyor. Biz de bunu onurlandırmak için, geçmişe bir yolculuğa çıkmak istedik. İşte Stonewall İsyanları’ndan hemen bir sene sonra, daha “şölen” havasında gerçekleştirilen etkinliklerden birkaç değerli kare:

Los Angeles’in ilk onur yürüyüşünü düzenleyen isimlerden Troy Perry, barış işareti yaparken. 1970.

Hollywood Bulvarı’nda yürüyüş. 1970.

Christopher Sokağı Gay Özgürlük Günü pankartı. 1970.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir