Maya Hawke, Stranger Things’teki Canlandırdığı Lezbiyen Karakter Hakkında Konuştu

Stranger Things'in üçüncü sezonunda durumlar oldukça hareketli. Patlayan fareler, sürprizler - ve beklenmedik bir açılma hikayesi. Dikkat, bu yazı SPOİLER içerebilir! Robin'i (dizide eşcinsel olduğunu dile getiren ilk karakter) canlandıran Maya Hawke, Variety ve The Wall Street Journal dergilerine verdiği röportajda, dizinin LGBT gidişatına dair açıklamalarda bulundu. Hawke, başta Robin ile Steve'nin (Joe Keery) sevgili olmalarının …

Stranger Things’in üçüncü sezonunda durumlar oldukça hareketli. Patlayan fareler, sürprizler – ve beklenmedik bir açılma hikayesi. Dikkat, bu yazı SPOİLER içerebilir!

Robin’i (dizide eşcinsel olduğunu dile getiren ilk karakter) canlandıran Maya Hawke, Variety ve The Wall Street Journal dergilerine verdiği röportajda, dizinin LGBT gidişatına dair açıklamalarda bulundu.

Hawke, başta Robin ile Steve’nin (Joe Keery) sevgili olmalarının planlandığını fakat bundan vazgeçildiğini belirtti.

“Çekimler esnasında, Steve ile Robin’in uyumlu bir ikili olmayacağını ve Robin’in lezbiyen olduğunu farkettik.”

“Tekrar tekrar dönüp bakıyorum, bu plandan vazgeçmek oldukça doğru bir karardı.”

Hatırlayacak olursak, olaylar şöyle gelişmişti:

Üçüncü sezonda Steve ve Robin, yaz sıcağında çalışırken arkadaş olmuş ve gizli bir Rus laboratuvarı keşfetmişti. Steve, Robin’e karşı büyüttüğü hislerini baş başa kaldıkları bir anda açıklasa da, Robin lezbiyen olduğunu söylemişti.

“Robin’in açılma anını düşünmeden duramıyorum. Sonrasında en iyi arkadaş olmaya devam etmelerini de. Bu sahne yüzünden uyuyamıyorum.”

Hawke: “Yapımcı da, senaristler de bu durumu (Robin’in lezbiyen olması) ilk getirişimde oldukça pozitif yaklaştılar.”

“Hep birlikte değerlendirdik ve en uygun kararı aldık. İşlerin böyle devam etmesinden oldukça mutluyum. Ayrıca hayranların hem Robin’e hem Steve’e, hem de ikisinin arkadaşlığına gösterdiği sevgiden ötürü minnettarım.”

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir