Twitter’da Ustalık Dönemi

Sosyal medyanın günden güne hayatımızın her alanına nasıl dahil olduğundan bahsedersem sanırım Ay’a ilk giden devletin Birleşik Devletler olduğunu söylemiş kadar reaksiyon alırım. Nitekim çok azımız bunun “süper güçlerin dayatması bir deli saçması” olduğunu iddia ederken geri kalanlarımız ise “iki çarpı iki dört, nedir bunun ilginç tarafı” diye düşünecektir. Ancak Ay’a ilk ayak basanın kim …

Sosyal medyanın günden güne hayatımızın her alanına nasıl dahil olduğundan bahsedersem sanırım Ay’a ilk giden devletin Birleşik Devletler olduğunu söylemiş kadar reaksiyon alırım. Nitekim çok azımız bunun “süper güçlerin dayatması bir deli saçması” olduğunu iddia ederken geri kalanlarımız ise “iki çarpı iki dört, nedir bunun ilginç tarafı” diye düşünecektir. Ancak Ay’a ilk ayak basanın kim olduğu bilgisi gündelik hayatta pek işimize yaramazken, sosyal medya hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmak bize çok şey kazandırabilir. Örneğin Biltwell isimli motor kaskı üreten firma twitter üzerinden yürüttükleri kampanya ile yüzlerce takipçilerinden kaskları için tasarım önerileri alıyor. Üstelik bedava! Siz de emrinizde yüzlerce tasarımcı çalıştırabilir, dahası bunu onlara beş kuruş ödemeden yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken twitterı etkili kullanmak.

s-8b86949b0869af8e6c9bc1f177440521c1aa717b

Nasıl mı?

Twitter ilk çıktığı günden bu yana çeşitli stratejilerle, takipçi “kasma” numaralarıyla, hatta “profilinizi görüntüleyenleri görün” gibi dolandırıcılık örnekleriyle anıldı. Şu anda ise pek çok önemli himeti veren sitelerle veya uygulamalarla pek çok önemli hizmeti almak mümkün. En kullanışlıları ise şu şekilde özetlenebilir:

Twitter counter: Bu site sizi belirlediğiniz zaman aralıklarıyla kaç kişinin takip ettiğini grafiğe döken ve bu doğrultuda gelecekteki takipçi sayınızı tahmin eden bir araca sahip. Ayrıca tweetlerinizin aldığı retweet ve likeların sayıları ve de zaman aralıklarına göre aktif takipçilerini ve tweet atmak için ideal saatleri de belirleyebiliyor. Bu sitenin sunduğu bir diğer hizmet de web sitenize ya da blogunuza eklemek için sundukları etkili ve ücretsiz butonlar. Bu butonlarla web sitenizin ya da blogunuzun üzerinden de kendi ufak komunütenizi oluşturabilirsiniz.

Qwitter: Time counterın bir uygulaması olan qwitter ile sizi takip etmeyi bırakanların genel profillerini çıkarabilir, takibi bırakmalarına sebep olmuş olabilecek tweetlerinizi görebilirsiniz.

WeFollow: Bu site kendinizi ilgili olduğunuz alanların hashtaglerine göre listelere eklemenizi sağlıyor. Ayrıca bu listedeki diğer insanları da görebilir, ilgili alanlarınıza göre takipleşebilir ya da ortak ilgi alanı üzerinden etkili tweetlerle takipçi sayınızı oldukça arttırabilirsiniz.

 

Twitter gurusu olma yolunda daha pek çok adım var elbette. Örneğin güzel tweetler atmak (!) bunların başında geliyor. Ancak biraz yardım almanın kimseye bir zararı dokunmaz kesinlikle. Son olarak hala yetmedi derseniz “twitter fan wiki apps” ile bu site ve uygulamalar gibi yüzlercesine ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir