Kuzey İrlanda’ya Evlilik Eşitliği Geldi ve Kürtaj Hakkı Yasallaştı

Kuzey İrlanda, kadın ve LGBT haklarında ileri adımlar atarak kürtajı ve eşcinsel evliliği yasallaştırdı. Birkaç ay önce İngiltere parlamentosu, Kuzey İrlanda'daki eşcinsel çiftlere evlilik haklarının verilmesi için oy kullandı ve Mirror’e göre, eşcinsel evliliğin ve kürtajın önümüzdeki yıl yasal olacağı ilan edildi. İngiltere parlamentosunun eşcinsel evliliği ve kürtajı yasallaştırma kararından önce, bu kararı engellemeye çalışanlar …

Kuzey İrlanda, kadın ve LGBT haklarında ileri adımlar atarak kürtajı ve eşcinsel evliliği yasallaştırdı.

Birkaç ay önce İngiltere parlamentosu, Kuzey İrlanda’daki eşcinsel çiftlere evlilik haklarının verilmesi için oy kullandı ve Mirror’e göre, eşcinsel evliliğin ve kürtajın önümüzdeki yıl yasal olacağı ilan edildi.

İngiltere parlamentosunun eşcinsel evliliği ve kürtajı yasallaştırma kararından önce, bu kararı engellemeye çalışanlar ve protesto edenler parlamentoyu ikna etmekte başarısız oldular. Artık Kuzey İrlanda’dakiler evlilik eşitliğine ve kürtaj hakkına sahip.

İngiltere hükümetine göre, eşcinsel evlilikler en geç 31 Ocak 2020’ye kadar yasal olacak ve 31 Mart 2020 tarihinden sonra kürtaj yasallaşacak. Kuzey İrlanda Başkanı Julian Smith şöyle dedi:

“Bu demek oluyor ki ilk eşcinsel evlilik, 2020’de sevgililer günü haftasında yapılacak.” Bu kararların alınmasından dolayı çok mutluyum, çünkü eşcinsel evlilik ve kürtaj dünya çapında gittikçe kabul ediliyor. Ancak eşcinsel evlilikler için yapılan dini törenlerin kabul edilmesi biraz daha zaman alacak gibi görünüyor çünkü böyle bir şeye karar vermek için ‘kısa bir danışma’ gerekli.

Bu, Kuzey İrlanda’da LGBT eşitliği ve kadın hakları için atılmış büyük bir adım. Kuzey İrlanda, bugüne kadar İngiltere’de eşcinsel evliliği yasaklayan tek ülkeydi ve aynı zamanda kürtaj, anne hayati risk altındaysa yasalken, diğer sebepler için yasal değildi.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir