2019’da İzlenme Rekoru Kıran 10 Televizyon Şovu/Dizisi

2019 acısıyla tatlısıyla geçti, geçmek üzere. Bu yıl, birbirinden iddialı ve izlenme rekoru kıran birçok kuir dizi yayınlandı. İşte yılın en iyileri: Now Apocalypse Senaryosunu Gregg Araki ve Karley Sciortino’nun üstlendiği Now Apocalypse’de lysses, Carly, Ford ve Severine isimli dört arkadaşın cinselliği, aşkı ve şöhreti araması konu ediliyor. Komedi türündeki dizinin yapımcılığını ise ünlü yönetmen …

2019 acısıyla tatlısıyla geçti, geçmek üzere. Bu yıl, birbirinden iddialı ve izlenme rekoru kıran birçok kuir dizi yayınlandı. İşte yılın en iyileri:

  1. Now Apocalypse

Senaryosunu Gregg Araki ve Karley Sciortino’nun üstlendiği Now Apocalypse’de lysses, Carly, Ford ve Severine isimli dört arkadaşın cinselliği, aşkı ve şöhreti araması konu ediliyor. Komedi türündeki dizinin yapımcılığını ise ünlü yönetmen Steven Soderbergh üstleniyor.

  1. The Politican

Santa Barbara, Kaliforniya’da yaşayan zengin bir öğrenci olan Payton Hobart, yedi yaşından beri bir gün Birleşik Devletler Başkanı olacağından emindir. Ama ilk önce, en tehlikeli siyasi ortam olan Saint Sebastian Lisesi’nde hayatta kalmayı başarmalıdır. Öğrenci birliği başkanlığına seçilmek, Harvard’a girmeyi garantilemek ve başarıya giden yoldan ayrılmamak için Payton, acımasız sınıf arkadaşlarını kurnazlıkla alt etmek zorundadır. Ancak bu süreçte ahlaki duruşunu ve özenle yarattığı imajını feda etmemenin de bir yolunu bulmalıdır.

  1. Special

Special, serebral palsi hastası olan eşcinsel bir gencin (Ryan), istediği hayatı yaşamak için verdiği çabayı konu ediyor. 

  1. Schitt’s Creek

CBC’nin daha başlamadan ikinci sezonuna onay verdiği sitcom’u, zamanının zengin ailesinin maddi çöküşünü anlatmaya odaklanıyor… “Amerikan Pastası” serisinde oynadığı baba karakteriyle tanınan Eugene Levy, oğlu Dan ile birlikte yaratıcısı olduğu komedide başrolleri de üstlenmişler ve onlara Catherine O’Hara, Daniel Levy, Annie Murphy, Jennifer Robertson, Tim Rozon, Emily Hampshire ile Chris Elliott eşlik ediyor. Eskinin video mağazası sahibi zengin ve garip aile, şaka olsun diye aşağılayarak aldıkları kasabadaki evde yaşamak zorunda kalacak kadar çöküyor… Bu ortamda yeni hayatlarına alışmaları da dizinin komik anlarını yaratıyor… Tanıdık simalardan oluşan kadrosuyla ilgi çeken dizi bildik konusuna rağmen güldürüp eğlendiriyor.

  1. Orange is the New Black

Nişanlı bir kadın olan Piper Chapman (Taylor Schilling), 10 yıl önce üniversitedeyken tanıdığı bir uyuşturucu satıcısı olan Alex (Laura Prepon) yüzünden tutuklanır ve birkaç yıllığına hapse düşer. Piper’ın New York’taki nişanlısı Larry (Jason Biggs) ile yaşadığı konforlu hayattan vazgeçip, topluma olan borcunu ödemesi gerekmektedir.

  1. Tales of the City

Armistead Maupin’in aynı adlı romanlarından Netflix tarafından uyarlanan ve 10 bölümden oluşan Tales of the City, kariyerinde ilerlemek için ailesini terk eden Mary Ann’ın yıllar sonra evine geri dönmesini işliyor. Yıllardır ayrı kaldığı kızı ve eski kocasıyla yeniden iletişime geçen Mary Ann, kendisini bir anda 28 Barbary Lane sakinlerinin maceralarının ortasında bulur.

  1. RuPaul’s Drag Race UK

Yıllar yıllar süren söylentiler ve beklemelerden sonra, RuPaul’s Drag Race UK nihayet Ekim ayında geri döndü. Korktuğumuz gibi kraliçeler, ‘Amerikalılaşmamış’ bir şekilde ekranlara geri dönmeyi başardı.

  1. Sex Education

Sex Education’ın hikayesi, kurgusal İngiliz kasabası Moordale’da geçiyor. Toy ve içine kapanık bir öğrenci olan Otis Milburn, cinsellik terapisti olarak çalışan ebeveynleriyle birlikte yaşamaktadır. Haliyle cinsellik sohbetlerinin tam ortasında büyüyen Otis, yıllar içerisinde bu konu üzerinde uzmanlaşmıştır. Otis, uzmanlığını okulda statü elde etmek için kullanabileceğini keşfeder. Zeki arkadaşı Maeve ile harekete geçer ve arkadaşlarının seksle ilgili problemlerini çözmek için gizli bir seks terapisi kliniği açar. Otis, bu seanslar esnasında, kendisinin de esaslı bir terapiye ihtiyacının olduğunu keşfedecektir.

  1. Euphoria

Yönetmen koltuğunda Augustine Frizzell’in oturduğu aynı isimli İsrail yapımı diziden uyarlanan Euphoria’da, 17 yaşındaki Rue’nun hikayesi anlatılıyor.. Zendaya’nın hayat verdiği Rue’nun anlattığı hikayeler; seks, kimlik arayışı, travma, sosyal medya, uyuşturucu, aşk ve arkadaşlık gibi temaları ele alıyor.

  1. Pose

80’li yılların New York’unda geçen “Pose”, farklı yaşam ve sosyal sınıftan insanları karşılaştırıyor. Lüks Trump dönemi evreninin ortaya çıkışı, şehirdeki sosyal ve edebi olaylar, kültürel görüşler, eşcinsel kültürü ve daha fazlası…

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir