Freddie Mercury’nin İnanılmaz Sesi

Freddie Mercury’nin sesinin eşsiz olduğu konusunda şüphesi olan varsa, işte burada kanıtı. ‘We Are The Champions’ şarkısının konser kayıtlarından bütün sesler izole edilerek, sadece Freddie Mercury ve vokallerin sesleri alınarak elde edilen yeni sürüm yayınlandı. Şarkıcı vokal sesinin 4 oktav olduğunu kesin olarak kanıtladı. Mercury 24 Kasım 1991 yılında, 45 yaşındayken Londra’daki evinde vefat etmişti. Şarkıcıya …

Freddie Mercury’nin sesinin eşsiz olduğu konusunda şüphesi olan varsa, işte burada kanıtı.

‘We Are The Champions’ şarkısının konser kayıtlarından bütün sesler izole edilerek, sadece Freddie Mercury ve vokallerin sesleri alınarak elde edilen yeni sürüm yayınlandı.

Şarkıcı vokal sesinin 4 oktav olduğunu kesin olarak kanıtladı.

Mercury 24 Kasım 1991 yılında, 45 yaşındayken Londra’daki evinde vefat etmişti.

Şarkıcıya ölümünden birkaç yıl önce HIV pozitif teşhisi konulmuş ve AIDS’in neden olduğu bronşiyal pnömoni hastalığından vefat etmişti.

Queen grubunun solisti, büyüleyici canlı performansları, eşsiz sesi ve ‘We Are The Champions’, ‘Killer Queen’ ve ‘Bohemian Rhapsody’ gibi ölümsüz klasikleri ile hatırlanıyor.

1987 yılında, Mercury gazeteci David Wigg’e yalnız, zengin ve 70 yaşında olmaktan korkmadığını söylemişti.

“Dolu dolu bir hayat yaşadım. Yarın ölecek olursam bu umurumda değil. Her şeyi yaşadım.”

Müzik dünyasının iki büyük devi olan Freddie Mercury ve Michael Jackson’ın daha önce duyulmamış düeti 2015 yılında yayınlanmıştı.

Queen’in efsane şarkısı ‘We Are The Champions’ı bir de akapella olarak dinleyin!

Yorumlar

Yorumlar

    Bir Yanıt Bırakın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir