Bu Sene Glasgow Film Festivali’nde Gösterilecek 6 Harika LGBT Filmi

26 Şubat'tan 8 Mart tarihine kadar sürecek olan 12 günlük film festivali, içerisinde 380'den fazla film barındıracak ve festival boyunca özel etkinlikler gerçekleşecek. Aynı zamanda festivalde eşcinsel savaş draması Moffie, lezbiyen bir aşk hikayesini anlatan Two Of Us, eşcinsel yazar ve oyuncu Truman Capote'in hayatını konu alan 6 LGBT temalı film de olacak. The Capote …

26 Şubat’tan 8 Mart tarihine kadar sürecek olan 12 günlük film festivali, içerisinde 380’den fazla film barındıracak ve festival boyunca özel etkinlikler gerçekleşecek.

Aynı zamanda festivalde eşcinsel savaş draması Moffie, lezbiyen bir aşk hikayesini anlatan Two Of Us, eşcinsel yazar ve oyuncu Truman Capote’in hayatını konu alan 6 LGBT temalı film de olacak.

The Capote Tapes (Yönetmen: Ebs Burnough)

Capote, korkusuz bir eşcinsel ve Amerikalı bir yazardı. Zamanında çok sayıda skandala imza atmış olmasına rağmen, sinemaya uyarlanmış Breakfast At Tiffany’s’i yazmasıyla tanınıyordu. The Capote Tapes, belgesel niteliğinde Capote’i konu alan bir film.

The Garden Left Behind (Yönetmen: Flavio Alves)

Film, Carlie Guevara tarafından canlandırılan Tina isimli karakteri konu alıyor. Tina, New York’ta Miriam Cruz tarafından canlandırılan çok sevdiği anneannesi Eliana ile ikamet etmekte olan Meksika doğumlu trans bir kadın. Tina, erkek arkadaşı Jason’ın kendisini ailesiyle tanıştırmak istememesi gibi her türlü engele ve olumsuzluğa pozitif bir bakış açısıyla yaklaşıyor. Film, Tina’nın toplumda karşılaştığı sorunları gözler önüne sererek günümüzde trans bireylerin neler yaşadığını gösteriyor.

Gay Chorus Deep South (Yönetmen: David Charles Rodrigues)

Film, San Fransisco’nun Eşcinsel Erkek Korosu’nun, müzik, aşk ve kabul edilebilirlik mesajını yaymak için çıktıkları macerayı konu alıyor.

Moffie (Yönetmen: Oliver Hermanus)

Moffie, 1981 yılında Güney Afrika’da bir savaş zamanında geçiyor. Irkçı bir rejim altında kalmış, asker bir eşcinsel genci konu alıyor. Ordu’nun Angola ile savaşması emri verilince 16 yaşının üstündeki bütün erkekler askere çağrılır ve bunların arasında Kai Luke Brummer tarafından canlandırılan ana karakterimiz Nicholas da vardır. Aralıksız bir maçoluk kültürüyle ve ırkçılıkla karşı karşıya kalmış Nicholas, kendisine verilen emirleri yerine getirmeye çalışırken cinsel kimliğini gizli tutmaya çalışmaktadır. Ancak Nichols, asker arkadaşı Stassen’e karşı dayanılmaz bir ilgi duymaya başlar.

Rialto (Yönetmen: Peter Mackie Burns)

Colm, kırklı yaşlarında, evli ve iki genç çocuk sahibi bir erkektir. Hayatında yıkıcı bir figür olmuş babasının vefatının yasını tutmaktadır ve aynı zamanda işinden atılma tehlikesine rağmen oğluyla ilişkilerini düzeltmek için mücadele etmektedir. Çaresizliklerini eşine anlatamayan ve hayatı başına yıkılmakta olan Colm, Jay isimli genç bir erkekle ilişkiye girer. Bu etkileşim Colm’u derinden etkiler. Başka hiç kimsede bulamadığı huzuru Jay’de bulmaya başlar.

Two of Us/Deux (Yönetmen: Flippo Meneghetti)

Film, uzun yıllardır hem en yakın arkadaş hem de komşu olan Nina ve Mado isimli iki karakteri konu alıyor. Bu iki arkadaş aynı zamanda birbirlerine aşıktırlar. Çift, Fransa’yı terk edip Roma’ya taşınmayı planlar ve uzun zamandır bir dul olan Mado, kızı Anne’e tam bu planını ve ilişkisini anlatmak için hazır olduğunda Mado’nun sağlığı kötüleşir.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir