Dedikodu mu gerçek mi?

Babalar da emzirebiliyormuş biliyor musunuz? Evet yanlış okumadınız. 2002 yılında 38 yaşındaki Sri Lanka lı baba eşini kaybettikten sonra 18 aylık kızına tek başına bakmak durumunda kalmış. Bebeği formül sütü reddedince babası bebeğine kendi memesini emmesini teklif etmiş. Ve bu sayede emzirebildiğini farketmiş. Bilim, her memeli gibi erkeklerin de vucutta süt üretimi sağlayan prolactin hormonu …

Babalar da emzirebiliyormuş biliyor musunuz? Evet yanlış okumadınız. 2002 yılında 38 yaşındaki Sri Lanka lı baba eşini kaybettikten sonra 18 aylık kızına tek başına bakmak durumunda kalmış. Bebeği formül sütü reddedince babası bebeğine kendi memesini emmesini teklif etmiş. Ve bu sayede emzirebildiğini farketmiş. Bilim, her memeli gibi erkeklerin de vucutta süt üretimi sağlayan prolactin hormonu salgılayabildiğini ve erkeklerin de emzirebilmesinin imkansız olmadığını söylüyor. Beynin ürettiği bu hormonun salgılanması sonucunda, tarihte birçok kez, evlat edinen kadınların da bebeklerini emzirebildiği görülmüş.

Babalar da emzirebiliyormuş biliyor musunuz? Evet yanlış okumadınız. 2002 yılında 38 yaşındaki Sri Lanka lı baba eşini kaybettikten sonra 18 aylık kızına tek başına bakmak durumunda kalmış. Bebeği formül sütü reddedince babası bebeğine kendi memesini emmesini teklif etmiş. Ve bu sayede emzirebildiğini farketmiş. Bilim, her memeli gibi erkeklerin de vucutta süt üretimi sağlayan prolactin hormonu salgılayabildiğini ve erkeklerin de emzirebilmesinin imkansız olmadığını söylüyor. Beynin ürettiği bu hormonun salgılanması sonucunda, tarihte birçok kez, evlat edinen kadınların da bebeklerini emzirebildiği görülmüş. Sevgiler #socialmom #Repost @bosomnectar with @repostapp. ・・・ Men can breastfeed! Yes mamas, you read that right! This truth might sound unbelievably bizarre to some, but this phenomenon has been recorded in history for ages. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ For example in 2002, a 38-year-old Sri Lankan man named B. Wijeratne lost his wife and was left to care for their 18-month-old daughter. When the child refused powdered milk, Wijeratne tried something different. “Unable to see her cry, I offered my breast,” Wijeratne told a Sri Lankan newspaper. “That’s when I discovered I could breastfeed.” ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ All mammals have mammary glands, and in human men, they are fully developed and functional. In order to produce milk; these glands have to be stimulated by a hormone called prolactin. For women this occurs from pregnancy, but all men produce small amounts of prolactin during their lifetimes. It’s released after orgasms, for example, and gives those feelings of satisfaction and relaxation. But typically, it’s never present in large enough quantities for men to breastfeed. Under the appropriate psychological circumstances, however, the mind can demand that the body produce more of the hormone. This often happens to mothers who adopt children and suddenly find they can nurse. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ This is truly an incredible and miraculous function of our human body.

Çağla Düvenci Sönmez (@socialmomm) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir