Avustralyalı Ağırlıkçı Ön Yargıların Kaldırılmasına Yardım Etmek İstedi ve İnternet Çılgına Döndü!

Avustralyalı atlet Khan Porter, Facebook sayfasında fanlarına 120kg/264lbs ağırlıklarla deadlifte başlamadan hemen önce Beyonce’un ‘Single Ladies’ şarkısı eşliğinde dans ederken çekilmiş kısa ve seksi bir videosunu sundu. Facebook sayfasına şöyle yazdı: “Videomu açıkçası eğlence amaçlı olarak koydum. Ama aynı zamanda insanların verdikleri tepki, peşin hükümlü erkeklik kavramından oldukça güzel bir değişimi yansıtıyor ve “erkek” olmanın …

Avustralyalı atlet Khan Porter, Facebook sayfasında fanlarına 120kg/264lbs ağırlıklarla deadlifte başlamadan hemen önce Beyonce’un ‘Single Ladies’ şarkısı eşliğinde dans ederken çekilmiş kısa ve seksi bir videosunu sundu.

Facebook sayfasına şöyle yazdı:

“Videomu açıkçası eğlence amaçlı olarak koydum. Ama aynı zamanda insanların verdikleri tepki, peşin hükümlü erkeklik kavramından oldukça güzel bir değişimi yansıtıyor ve “erkek” olmanın ne demek olduğuna dair daha olumlu konuşmaya başlamak için de bir temel oluşturuyor.

“Bir ünlü erkek (Channing Tatum) ulusal televizyona çıkıyor, kadın elbiseleri giyip kız çocuğu şarkılarıyla dans ediyor ve dünya kollarını açıp onu kucaklıyor.”

“Ben de dans ettiğim bir video yayınladım ve bir sürü olumlu yorum aldım. Bu durum toplumun erkekliğe ya da bir erkek için ne yapmanın veya söylemenin kabul edilebilir olduğuna dair görüşlerindeki değişimi gösteriyor.

“Fakat bu kabullenmenin sınırları ne?”

“Eğer ben ya da Channing Tatum açık birer eşcinsel olsaydık ve aynı şeyleri yapsaydık insanlar bizi yine alkışlar mıydı?”

“Erkeklik ile ilgili hala çok fazla stigmatik fikirler var ve erkekler toplumun, cinsiyetleri için uygun olarak kabul ettikleri davranışlarla ilgili oldukça ciddi sorunlarla yüzleşiyorlar.”

Beyonce, Erkeklik ve Zihinsel Sağlık. Khan hepsini karşılıyor ve kalbimizi kazanıyor çünkü sosyal normlara karşı çıkmak, onların aleyhinde konuşmak, bununla ilgili bir şey yapmak ve dünyayı daha iyi bir yönde değiştirmeye yardım etmek ciddi anlamda cesaret gerektiriyor.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir