Gucci’nin Akışkan Cinsiyetli Erkek Giyim Kreasyonu Mankeni Trans Kadınla Tanışın

İtalyan moda markası Gucci bir trans kadına erkek manken olarak sahne vererek dikkatleri üzerine çekti. Oyuncu ve manken Hari Nef, Gisele Bündchen ve Kate Moss'un da evi sayılan modellik ajansı IMG ile imzaladığı sözleşme ile Gucci'nin ilk trans modeli oldu. Geçen hafta Milano'daki podyumda yürüyen model, erkek moda çekimlerinde modellik yapmasıyla birçok kişiyi şaşırttı. Gucci'nin …

İtalyan moda markası Gucci bir trans kadına erkek manken olarak sahne vererek dikkatleri üzerine çekti.

Oyuncu ve manken Hari Nef, Gisele Bündchen ve Kate Moss’un da evi sayılan modellik ajansı IMG ile imzaladığı sözleşme ile Gucci’nin ilk trans modeli oldu.

Geçen hafta Milano’daki podyumda yürüyen model, erkek moda çekimlerinde modellik yapmasıyla birçok kişiyi şaşırttı.

12558452_1507289386242631_344302772_n (1)

Gucci’nin yaratıcı yönetmeni Alessandro Michele, Nef’e kendisi dâhil 8 kadın modelden oluşan ve akışkan cinsiyet(gender-fluid) modasına ithaf edilen bir erkek giyim defilesinde yer verdi.

12547603_1638909203036014_1076347354_n

Nef kişisel Instagram sayfasından, pelerin ve şapkayla tamamladığı tümüyle kırmızı ve oldukça hoş kostümüyle defileden fotoğraflar paylaştı.

Aslında kendisi ilk akışkan-cinsiyet modası mankeni olmaktan biraz uzak; zira çok sayıda kadın artık erkek manken olarak podyumlarda boy gösteriyor.

Geçtiğimiz günlerde de geleneksel cinsiyet rolleri kalıplarıyla tanımlanmayı reddeden yeni bir manken kuşağının parçası olan Jaden Smith, Louis Vuitton’un kadın giyim koleksiyonunun yeni yüzü olarak takdim edildi.

Aynı anda, 14 yaşındaki YouTube fenomeni Brendan Jordan da American Apparel ile kadın giyim mankeni olarak anlaşma imzaladı.

Genç manken, firmanın birçok LGBT mankeninden yalnızca biri olarak, bir balerin eteğiyle ve makyajıyla yer aldığı görüntülerini paylaştı.

american-apparel-brendan

Ayrıca, Next Top Model yarışmasının işitme engelli bir yarışmacısı da işaret diliyle onunla tanışma fırsatı bulursanız bir hayli işinize yarayacak bir eşcinsel dostu mesaj paylaştı.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir