LGBT Çocuklarıyla Hayatları Tamamen Değişen 10 Ünlü

Johnny Depp'ten R.Kelly'e, Cher'den Barbra Streisand'a Hiçbir zaman açık ve gururlu LGBT ünlülerin sayısı toplumun gözünde yeterli değildir. Peki ya LGBT çocukların ünlü ebeveynleri ne olacak? Acaba, bu ünlüler kendi çocuklarıyla ne kadar gurur duyduklarını açıkladıklarında, bu durum yeteri kadar güçlü olabilir mi? Bu haberimizde, heteroseksüel olmayan, kuir ya da sorgulayıcı çocukları olan; birçoğu harika …

Johnny Depp’ten R.Kelly’e, Cher’den Barbra Streisand’a

Hiçbir zaman açık ve gururlu LGBT ünlülerin sayısı toplumun gözünde yeterli değildir.

Peki ya LGBT çocukların ünlü ebeveynleri ne olacak? Acaba, bu ünlüler kendi çocuklarıyla ne kadar gurur duyduklarını açıkladıklarında, bu durum yeteri kadar güçlü olabilir mi?

Bu haberimizde, heteroseksüel olmayan, kuir ya da sorgulayıcı çocukları olan; birçoğu harika çocukları kadar açık ve gururlu olan heteroseksüel ünlüleri sizler için araştırdık.

Barbra Streisand

Şarkıcı ikon Babs ve 49 yaşındaki eşcinsel oğlu Jason Gould oldukça samimi, hatta birlikte Irving Berlin’in bir şarkısı olan How Deep is the Ocean’ı, Partners albümü için seslendirdikleri bir kayıt yaptılar.

Marie Osmond

17 yaşındayken kendisine eşcinsel olduğunu açıklayan kızı Jessica ile ilgili Diane Sawyer’e 2013 yılında verdiği bir röportajda Marie Osmond, eşcinsel evliliklere desteğini şu kelimelerle açıklamıştı: “Bir anne olarak, kızımın vatandaşlık haklarını destekliyorum. Kızımın hayatta sahip olmak istediği her şeyi hak ettiğini düşünüyorum”.

Cher

Gey ikonu Cher, başlangıçta oğlu Chaz’ın cinsiyet geçiş sürecini kabullenmekte oldukça zorlandığını kabul etmişti. Fakat durumu kabullendikten sonra, oğluyla olan ilişkisi hakkında: “Artık ilişkimiz hiç olmadığı kadar iyi. Gerçekten eşit seviyedeyiz” diye konuştu.

R. Kelly

‘I Believe I Can Fly’ şarkısını seslendiren yorumcu R.Kelly, oğlu Jay’in cinsiyet geçişi ile ilgili haberlerin doğru olmadığını ima etmeye çalıştıysa da, Jay’in annesi Drea: “Jay hakkında söyleyebileceğim tek şey, onurlu bir varoluş için gerekeni sorunsuzca yapıyor. Ebeveynler olarak çocuklarımızın hayatlarının onların kendi serüvenleri olduğunu kabul etmeliyiz. Çocuklarını desteklemeyen aileler hata yapıyorlar.” diye konuştu.

Susan Sarandon

Oscar ödüllü Susan, oğlu Miles’in cinsiyet kimliği bağlamında ‘çizgilerin dışındaki renkliliğinden’ gurur duyduğunu ifade etti. Elbise giymekten keyif alan 23 yaşındaki oğlu Miles, kendini LGBT olarak tanımlamamasına rağmen şöyle söyledi: “Cinsiyet kimliğimle ilgili bir mücadelem yok. Kendimi kadından çok erkek gibi hissediyorum ve çoğunlukla heteroseksüelim”.

Magic Johnson

NBA efsanesi Johnson,  oğlu E.J.’in eşcinsel olduğunu açıklaması ile ilgili oldukça hoş anılarını Oprah’la paylaştı. “İlk başlarda şaşırtıcıydı, ama aslında biliyordum. Onun bana söylemesini bekliyordum ve söyledi de. E.J. gerçekten çok sevimli bir adam. Ona da şunu söylemiştim ‘E.J., seni seviyorum, ve ne olursa olsun her zaman arkanda olacağım'”.

Gloria Vanderbilt

Haber spikeri Anderson Cooper, bir röportajında, 91 yaşındaki annesine lise yıllarında açıldığını söyledi. Haberlere bakılırsa, sanat ikonu Cooper, şimdi de oğlunun erkek arkadaşıyla dünya evine girmesi için sabırsızlanıyor.

Warren Beatty ve Annette Bening

Warren ve Annette’nin 23 yaşındaki aktivist oğulları Stephen Ira Beatty kendisini ‘trans erkek, homo kraliçe, eşcinsel, kuir, yazar, sanatçı ve saç tıraşı gelmiş bir adam’ olarak tanımlıyor. Film yıldızı çift Stephen’in cinsiyet kimliğiyle ilgili bu zamana kadar hiç açıkça konuşmadılar.

Johnny Depp

Johnny Depp’in film yıldızı kızı Lily-Rose, geçen sene Self Evident Truths Projesi hakkında paylaştığı Instagram gönderisinde kendisini akışkan cinsiyetli olarak tanımlamıştı. Depp, o zaman şöyle söylemişti: “Kızımın sosyal medyada binlerce takipçisi var ve hepsi buna çok şaşırdı. Ama ben şaşırmadım. Çoktandır biliyordum, çünkü bana her şeyini anlatır – hiçbir şeyi söylemekten korkmaz. Çok yakınız ve ilişkimizle gurur duyuyorum.”

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir