İntihar Etmeden Önce Zorbalığa Uğrayan Eşcinsel Çocuğun Ailesi Okula Dava Açıyor

Nigel Shelby'nin ailesi bugün Huntsville Şehir Okulları'na medeni hak ihlalleri ve haksız ölüm nedeniyle dava açtıklarını açıkladı. Shelby, 18 Nisan 2019'da kendi hayatına son verdiğinde Huntsville Lisesi'nde yalnızca bir yıldan az bir süredir okuyordu.  Haber bülteni, "Nigel Shelby, ırkı ve cinsel yönelimi nedeniyle akranları tarafından zorbalığa uğradı ve okul yöneticilerinden yardım istediğinde, cinselliğinin onun seçimi …

Nigel Shelby’nin ailesi bugün Huntsville Şehir Okulları’na medeni hak ihlalleri ve haksız ölüm nedeniyle dava açtıklarını açıkladı.

Shelby, 18 Nisan 2019’da kendi hayatına son verdiğinde Huntsville Lisesi’nde yalnızca bir yıldan az bir süredir okuyordu. 

Haber bülteni, “Nigel Shelby, ırkı ve cinsel yönelimi nedeniyle akranları tarafından zorbalığa uğradı ve okul yöneticilerinden yardım istediğinde, cinselliğinin onun seçimi olduğu söylendi” dedi. 

“Okul yöneticileri, Nigel’in ebeveynlerini okuldaki mücadeleleri konusunda uyarmadı, bu şekilde lisanslı bir akıl sağlığı uzmanından yardım alabilirdi. 18 Nisan 2019’da Nigel Shelby intihar ederek öldü.

“Ölümünün ardından, okul yöneticileri Nigel’in annesini sırt çantasında intihar notu bulabileceği yönünde uyardı ve onun kendi canına kıyma planlarının farkında olduklarını ortaya çıkardı.” 

Bölge, geçen ay bekleyen davanın kendilerine bildirildiğini duyurdu ve yasal işlemler hakkında yorum yapmadı. Yine de bir açıklamada, “uzun süredir öğrencilerin, ailelerin ve personelin öğrencileri desteklemek için sahip oldukları kaynakları hatırlatmak” istediklerini söylediler. Ayrıca GLSEN ve Anti-Defamation League (ADL) ile “güçlü bir Gay-Straight İttifakı” ve ortaklıklar kurdular. 

Camika Shelby, oğlunun ölümünden bu yana okullarda LGBTİ+ karşıtı zorbalığa ve evde hoşgörüsüzlüğe karşı konuştu.

2019’da bir öğrenci kalabalığına,

“Bu dünyada çocuklarının kim olduğunu kabul etmekte sorun yaşayan birçok ebeveyn olduğunu biliyorum. Ve eğer bu tür bir aileden geliyorsan, bilmeni istiyorum ki bu sorun değil. Bazen aileniz kendinizin en büyük düşmanı olabilir.” 

“Seni olduğun gibi sevmiyorlarsa, seni hak etmiyorlar. Gitmelerine izin vermekte sorun yok. Seni parçalamalarına izin verme. Sende yanlış bir şeyler varmış gibi hissettirmelerine izin verme çünkü yok.”

Shelby’nin ölümünden sonra, Huntsville topluluğu ve LGBTİ+ savunucuları, cenazesi için para toplamak için toplandılar, 15.000 $’dan fazla para toplamak için bir GoFundMe sayfası ve bir Drag Brunch düzenlediler.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir