New York Times geçtiğimiz günlerde içinde bizlerin de çok sevdiği Küba, New Orleans gibi yerlerin de bulunduğu, gezilebilecek en iyi 52 yer listesini yayınladı. Liste korkunç derecede homofobik şehirleri de içeriyordu ne yazık ki. LGBT birey olarak gezmenin kendi kaygı nedenlerine sahip olduğunu bilerek, LGBTlerin ne olursa olsun yanından kıyısından geçmemesi gereken ülkeleri sıraladık. Nijerya …
Eşcinsellerin Kesinlikle Gitmemesi Gereken ’10’ Ülke
New York Times geçtiğimiz günlerde içinde bizlerin de çok sevdiği Küba, New Orleans gibi yerlerin de bulunduğu, gezilebilecek en iyi 52 yer listesini yayınladı. Liste korkunç derecede homofobik şehirleri de içeriyordu ne yazık ki. LGBT birey olarak gezmenin kendi kaygı nedenlerine sahip olduğunu bilerek, LGBTlerin ne olursa olsun yanından kıyısından geçmemesi gereken ülkeleri sıraladık.
Nijerya
Eşcinsel karşıtı hassasiyet, bu Afrika ülkesinde son derece etkili bir şekilde yer alıyor. Nijeryalıların %97’si eşcinselliğin kabul edilemez olduğunu düşünüyor. Eşcinsel çiftler 14 yıla kadar hapis cezasıyla karşılaşıyor. Eğer hala buraya gitmeyi istiyorsanız yalnız gitmeyi ve kimseye dokunmamayı tercih edebilirsiniz.
Honduras
Honduras’ta LGBTlere karşı nefret suçları 2009’dan beri hızla artıyor. LGBT hakları savunucuları ile aileleri arasındaki mücadele sabit ve LGBT bireyler ve savunucuları toplumdan hemen her yerde dışlanıyorlar. LGBT cinayetleri korkutucu seviyede yüksek oranda, resmi makamların ise bu katilleri yakalamak veya olası cinayetleri engellemek için çok da çaba harcamadığı biliniyor.
Zimbabwe
Eğer pislik olarak nitelendirilmek veya kafanızın gövdenizden zarifçe düşüşüne tanık olmak istiyorsanız, Zimbabwe kesinlikle sizin mekanınız. Eşcinselliğin ulusları yok ettiğini iddia eden Devlet Başkanı Robert Mugabe’nin yarattığı eşcinsel karşıtı atmosfer, halkın önemli bir kısmından da destek alıyor.
Jamaika
Eğer erkekseniz, Jamaika’da partneriniz veya eşinizle rahat edebileceğinizi düşünmeyin. Zira ülkede iki erkeğin seks yapması yasak. Ve eğer LGBT olduğunuz için hedef alınmış veya tehdit edilmişseniz, çoğunun eşcinsel karşıtı şiddet olaylarında da yer aldığı belirtilen devlet görevlilerinden yardım istemeyi düşünmeyin bile.
Senegal
Senegal, eşcinsel seksi hapis ve para cezalarına tabi tutarak geçtiğimiz sene yasakladı. 2013 itibariyle onlarca LGBT birey yalnızca eşcinsel oldukları için hapiste bulunuyor. Direkt es geçin bu ülkeyi.
Litvanya
Komşusu Rusya’nın uygulamalarından etkilenen Litvanya’da son zamanlarda LGBT basınından onur yürüyüşüne kadar pek çok şeyi yasaklamaya yönelik bir yasa tasarısı dahi önerildi. Neyse ki şimdilik yasa tasarısı ertelendi, fakat bu Doğu Avrupa ülkesindeki eşcinseller, hâlen toplumun günah keçisi durumunda.
Sudan
Eşcinsel ilişkinin yasak olduğu ülkede homofobi de son derece yaygın. Devlet tarafından hazırlanan 2011 tarihli bir rapor, “ahlak bekçilerinin” eşcinsellere düzenli olarak saldırdığını gösteriyor. Yani Sudan’a gezmeye gitmek mi? Yok sağolun, almayalım.
Mısır
Mısır’da eşcinsel olmak bir suçlu olmakla aynı şey ve eşcinsellikle alakalı her şey ahlaksızlık olarak görülüyor. Özellikle eşcinsel erkeklere karşı büyük bir mücadelenin yürütüldüğü ülkede hamamların basılması sıradan bir olay. Üstelik polisin de internet ve akıllı telefonlar aracılığıyla eşcinsel erkekleri tuzağa çekerek avladığı belirtiliyor.
Rusya
Ah Rusya, canım Rusya. Eşcinsel karşıtı propaganda yasası sayesinde Rusya, LGBT turistler için hiç de güvenli bir yer olmadığını bas bas bağırıyor. Transların araba kullanmasının yasaklanması, onur yürüyüşlerinin yasaklanması ve ülkede büyütülen eşcinsel karşıtı hassasiyet göz önünde bulundurulduğunda durumun çok daha kötü olduğu anlaşılıyor.
Uganda
Geçtiğimiz yaz kaldırılmadan önce ülkenin ünlü “Eşcinselleri öldürün” yasası, “Eşcinselleri hapsedin” şeklinde yumuşatılmış durumdaydı ve “Aşırı eşcinsellik(!)” ömür boyu hapis demekti. Ama merak etmeyin, eşcinsel aktivistlerin düzenli bir şekilde öldürüldüğü ve homofobinin sınırlarının zorlandığı ülkede benzer gaddarlıkta yeni bir yasa hazırlanıyor şu sıralar.
Yorumlar
Semihyorumu:
Bence bu listenin En başlarinda olmasi gereken ülkelerden biri Iran 🙁
Serkanyorumu:
Türkiye de listede olmalıydı.