Eşcinselliğin Yasal Olmadığı Bir Ülkeyi Temsil Eden Eşcinsel Sporcu

Rio 2016'da, 27 Dünya Rekoru ve 91 Olimpiyat rekoru ile tarihe geçmesine ek olarak, açık LGBT atletleri bakımından da tarihe geçmiş bir Olimpiyattı. 27 yaşındaki yüzücü Amini Fonua da bu sporculardan birisiydi. Açık eşcinsel olarak eşcinselliğin yasal olmadığı ülkelerden birini temsil eden ender insanlardan biri olarak, onun katılımı dikkat çekici ve de fazlasıyla cesurdu. 2010’da …

Rio 2016’da, 27 Dünya Rekoru ve 91 Olimpiyat rekoru ile tarihe geçmesine ek olarak, açık LGBT atletleri bakımından da tarihe geçmiş bir Olimpiyattı.

27 yaşındaki yüzücü Amini Fonua da bu sporculardan birisiydi.

Açık eşcinsel olarak eşcinselliğin yasal olmadığı ülkelerden birini temsil eden ender insanlardan biri olarak, onun katılımı dikkat çekici ve de fazlasıyla cesurdu.

2010’da Tonga’nın ilk altın madalyasını kazanan, 2012 olimpiyatlarının bayrak taşıyıcısı Amini, Attitude dergisinin yaz konusu oldu. Kendisi, bu başarısının diğer eşcinsel gençlere de ilham olmasını bekliyormuş. 

”LGBT toplumu her alanda muazzam işler yapmaya başlıyor, spor ise fethedilecek son köşelerden birisiydi.”

”Sanatı ele geçirdik, modayı ele geçirdik, finans sektörünü ele geçirdik, şimdi başarılarımızla spor dünyasını ele geçirmekte sıra.”

”Ülkeni temsil etmek konusunda rahatsız mısın sorusuna hayır cevabını veriyorum. Çünkü İşin dini boyutunu anlıyorum ve yasalarla nasıl iç içe girdiğini, eşcinsel evlilik gibi bir şeyin konuşulması dahi sorun olurdu ülkemde.”

Atlet, Yeni Zelanda’da doğup büyümüş, ama Tonga ile bağlarını hiç koparmamış. Ülkesinin oldukça heteronormatif bir düzene sahip olduğunu söylüyor.

”Büyüme hikayem oldukça farklı, kilise altında, korkunç baskılar altında büyüdüğüm için kendimi şanslı hissediyorum. Büyürken öğrendiğiniz en büyük şey kabul edilmek, sevmek ve tolere edilmek..”

 

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir