Hindistan’da yargıçlar, sömürgecilik zamanlarından kalan yasanın değiştirilmesi için düzenlenen dilekçeyi dinlemeyi reddetti. Mahkeme, dilekçe katılımcılarını başyargıca yönlendirdi. Bu sırada başyargıç zaten ceza hukukunun 377. Maddesine karşı çıkan bir davaya bakıyordu. 377. Madde “doğanın düzenine aykırı cinsel ilişki”yi yasaklıyor. Viktorya dönemi İngiltere’sinin ülke üzerindeki kontrolü zamanında çıkan yasa geçmişte yürürlükten kaldırılsa da 2013 yılında tekrar kullanılmaya …
Hindistan Yargıtayı Anti-Gay Yasaya Karşı Çıkanları Reddetti
Hindistan’da yargıçlar, sömürgecilik zamanlarından kalan yasanın değiştirilmesi için düzenlenen dilekçeyi dinlemeyi reddetti.
Mahkeme, dilekçe katılımcılarını başyargıca yönlendirdi. Bu sırada başyargıç zaten ceza hukukunun 377. Maddesine karşı çıkan bir davaya bakıyordu. 377. Madde “doğanın düzenine aykırı cinsel ilişki”yi yasaklıyor. Viktorya dönemi İngiltere’sinin ülke üzerindeki kontrolü zamanında çıkan yasa geçmişte yürürlükten kaldırılsa da 2013 yılında tekrar kullanılmaya başlanmıştı.
Mayıs ayında gay Hintli veliaht prens Manvendra Singh Gohil, ülkede HIV engellenmesi adına yaptığı çalışmalarla Birleşmiş Milletler’ce şereflendirilmişti. Gohil konuşmasında:
“Madde 377, 1860lardan kalma oldukça sömürgeci bir yasa. Basitçe çocuk doğurmayla sonuçlanmayan bütün seks çeşitlerini yasaklıyor. Bu yasa kesinlikle ülkede HIV kontrolünün önünde bir engel.
“Hindistan, LGBT’nin hoşgörüldüğü pek çok ülkeyle çeşitli ilişkilere sahip. Eğer Hintlilerin haklarını vermezsek, ülkeye gelen yabancıların güvenliğini nasıl garanti edebiliriz? Hükümet daha geniş hakların daha büyük ekonomik gelişme sağladığını anlayabilse, işler hepimiz için daha kolay olurdu.”
Yasayı çiğnemek, 10 yıla kadar hapis cezasıyla sonuçlanabiliyor.