Hindistan’ın İlk Cinsiyetsiz Yurdu, Mumbai Üniversitesi’nde Açıldı

Mumbai Üniversitesi, ülkenin ilk cinsiyetsiz öğrenci yurdunu açtı.  Kapsayıcı yurt, Tata Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yer alıyor. Bu gelişme, LGBT haklarını savunmak için canla başla çalışan Queer Collective adlı öğrenci kulübünün başarısı olarak kabul görüyor. Oluşumda yer alan öğrencilerden Akunth: "Herkesin gelebileceği bir yer. Cinsiyetlere dayalı bir ayrım yok. Gelenlerin özgür bir şekilde keyifli zaman geçirebilecekleri …

Mumbai Üniversitesi, ülkenin ilk cinsiyetsiz öğrenci yurdunu açtı. 

Kapsayıcı yurt, Tata Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yer alıyor. Bu gelişme, LGBT haklarını savunmak için canla başla çalışan Queer Collective adlı öğrenci kulübünün başarısı olarak kabul görüyor.

Oluşumda yer alan öğrencilerden Akunth:

“Herkesin gelebileceği bir yer. Cinsiyetlere dayalı bir ayrım yok. Gelenlerin özgür bir şekilde keyifli zaman geçirebilecekleri bir yer.”

Bir başka öğrenci Mithoon ise bir süredir deneme amaçlı bu yurtta kaldığını anlatırken samimi bir itirafta bulunuyor:

“Burada kendimi daha rahat hissediyorum. Etrafımda zorluklarımı ve yaşadıklarımı anlayan ve bana ihtiyacım olduğunda destek olan insanlar var. Onlardan aldığım güç sayesinde kendimi daha rahat ifade edebiliyorum.”

Dekan Asha Bano: 

“Bu yurt öğrencilerin, fakültenin ve yönetimin ortaklaşa çabalarıyla yapılan bir yer. Böyle bir yurda ihtiyaç duyulduğuna kanaat getirdiğimiz an, hemen işe koyulduk ve çalışmalar hızla ilerledi.”

Şu an 17 kişinin kaldığı yurtta hala boş yer bulunmakta. Queer Collective sonraki adımın fakülte binalarında cinsiyetsiz tuvaletler yapmak olduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Hindistan’ın homoseksüelliği suç kapsamından çıkarmasını düşündüğümüzde, yurdun açılması hafif de bir kutlama havası taşıyor. 

Hindistan’ın İngiltere sömürgesi olduğu dönemlerden kalan 377. madde, bu ayın başında kaldırılmış. Bu durum sadece Hindistan değil tüm dünyada coşkuyla kutlanmıştı.

Kanundaki bu değişiklik, “Gay seksin illegal olduğu ülkelerde yaşayan insanlar” oranının %42’den %24’e düşmesi anlamı da taşıyor.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir