Hindistan'daki Kalady's Sree Sankara College'da botanik profesörü olan Dr. Rajith Kumar, yakınlarda katıldığı bir televizyon programında kot pantolon giyen kadınların transseksüel ve otistik çocuklar doğurduğunu söyledi: "...bir erkek gibi giyinen bir kadın nasıl karakterde bir çocuğu doğurabilir ki? Bu çocuklara transseksüel, 'napumsakam' veya 'hijra' denir." Bu Kumar'ın ilk defa homofobik, cinsiyetçi ve gülünç teoriler ortaya …
Hintli Profesör, Kot Pantolon Giyen Kadınların ‘Transseksüeller Doğurduğunu’ Söyledi
Hindistan’daki Kalady’s Sree Sankara College’da botanik profesörü olan Dr. Rajith Kumar, yakınlarda katıldığı bir televizyon programında kot pantolon giyen kadınların transseksüel ve otistik çocuklar doğurduğunu söyledi:
“…bir erkek gibi giyinen bir kadın nasıl karakterde bir çocuğu doğurabilir ki? Bu çocuklara transseksüel, ‘napumsakam’ veya ‘hijra’ denir.”
Bu Kumar’ın ilk defa homofobik, cinsiyetçi ve gülünç teoriler ortaya atışı değil. Kumar ‘iyi’ çocukların sadece erkek gibi giyinen, davranan erkekler ve kadın gibi giyinen, davranan kadın olan ebeveynlerden doğabileceğini söylemişti.
Kumar görüşlerini bilim ve uzun yıllar sonunda edinilen tecrübeye dayandığı iddiasıyla savunuyor.
Kumar’ın sözlerine Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bakanı KK Shylaja kendisini hükümet programlarından ihraç ederek cevap verdi.
“Rajith Kumar uzun zamandır batıl inançlara dayanan ve seksist propagandasını sürdürüyor. Böyle aşağılayıcı yorumlar yaptığı için kendisine karşı yasal süreç başlatıyoruz.”
Başka Hint profesörler de cinsiyetçi ve homofobik yorumlar yaptıkları için eleştirilmişlerdi. Geçen ay Farook Üniversitesi’nden Profesör Jouhar Munavvir kadınların türbanlarını düzgün takmayarak göğüslerini ‘karpuz dilimi gibi sergilediklerini söyledi. Bu, üniversitenin kadın öğrencilerinin ‘Karpuz Yürüyüşü’ adı verdikleri bir yürüyüşle profesörü protesto etmesine yol açtı.
2017’de Mumbai Üniversitesi’nden bir profesör erkek gibi giyinen kadınların üreme bozuklukları yaşadıklarını söylemişti.
“Genç kızların neden erken yaşta PCOD (Polisistik Over Sendromu) rahatsızlığına yakalandıklarına dair teoriler duydum. Erkek gibi giyindiklerinde onlar gibi davranıyorlar. Kafalarında bir cinsiyet rol değişimi yaşanıyor. Buna bağlı olarak üremek için olan doğal dürtüleri kayboluyor ve PCOD gibi sorunlar yaşıyorlar.”
Bilim insanları bu iddianın yanlış olduğunu onayladı.
“Genç kızlar kıyafetler yüzünden PCOD yaşamıyorlar. Bunun sebebi hormonal dengesizlikler.”