100 İngiliz Vekil: ‘Cinsiyetsiz’ İnsanlar Tanınmalı

100 parlamento üyesi devletin “kendini kadın ya da erkek olarak tanımlamayan bireyler”i tanıması için bir önerge imzaladı. Şu an İngiltere’de bireylerin cinsiyeti kadın ya da erkek olabiliyor, bunun dışındaki seçenekler yasalarca tanınmıyor.İçinde Yeni Zelanda ve Avustralya’nın da bulunduğu bazı ülkeler bireylerin pasaportunda ‘Cinsiyeti: X’ seçeneği olması için yeni sistemler oluşturmuş durumda. İngiltere’nin Kadın ve Eşitlik …

100 parlamento üyesi devletin “kendini kadın ya da erkek olarak tanımlamayan bireyler”i tanıması için bir önerge imzaladı.

Şu an İngiltere’de bireylerin cinsiyeti kadın ya da erkek olabiliyor, bunun dışındaki seçenekler yasalarca tanınmıyor.İçinde Yeni Zelanda ve Avustralya’nın da bulunduğu bazı ülkeler bireylerin pasaportunda ‘Cinsiyeti: X’ seçeneği olması için yeni sistemler oluşturmuş durumda.

İngiltere’nin Kadın ve Eşitlik Bakanı Nicky Morgan bu yeni yasal değişikliği uygulamaya niyetli olduğunun sinyallerini verdi. 100’den fazla parlamento üyesi de eski sağlık bakanı Norman Lamb’in önergesini imzalayarak karara destek vermiş durumda.

Cinsiyet: Kadın / Erkek / Hiçbiri

Önergede: “Uygunsuz cinsiyet seçenekleri yüzünden insanların gizliliği ihlal ediliyor ve kendilerini küçük düşürülmüş hissediyorlar. Şu an uygulamada olan bütün pasaportlarda cinsiyet belirtmek zorunlu ve cinsiyet belirtmeden İngiltere pasaportu almak mümün değil. Diğer ülkelerde uygulanmaya başlanmış olduğu gibi ‘Cinsiyeti: X’ pasaportlarının İngiltere’de de uygulanmaya başlamasını umuyoruz. Böylece cinsiyetsiz ya da çift cinsiyetli bireylere yapılan bu ayrımcılık sona erecek.”

Kendini cinsiyetsiz olarak tanımlayan Christie Elan-Cane: “Önergeye bu kadar imza ve destek gelmiş olması inanılmaz. Olmamız gereken noktaya ulaştığımızı hissediyorum.

Yasalar tarafından kimliğinin tanınması herkesin en temel insani hakkı, ve devlet varlığımızı reddetmeye devam edemez. Şu anda kararı destekleyen insan sayısı gittikçe artıyor. ‘X’ pasaportlarının uygulanması eşitlik ve adil muamele savaşımızın sadece başlangıcı.”

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir