Mark Zuckerberg, Facebook’un ilk versiyonunu Harvard yurt odasında hayata geçirmeden önce ona yakın benzer projeyi denedi. Bunlardan biri Course Match adında okuldaki öğrencilerin hangi dersleri aldığını gösteren bir projeydi. İnternet sitesi, üniversitede verilen derslere hangi öğrencilerin katıldığını gösteren basit bir araçtı ancak Zuckerberg, Course Match’ten (ve diğer projelerinden), insanların etraflarındaki diğer insanların ne yaptığına dair …
Mark Zuckerberg, Facebook’tan Önce 10’a Yakın Benzer Proje Denedi
Mark Zuckerberg, Facebook’un ilk versiyonunu Harvard yurt odasında hayata geçirmeden önce ona yakın benzer projeyi denedi. Bunlardan biri Course Match adında okuldaki öğrencilerin hangi dersleri aldığını gösteren bir projeydi. İnternet sitesi, üniversitede verilen derslere hangi öğrencilerin katıldığını gösteren basit bir araçtı ancak Zuckerberg, Course Match’ten (ve diğer projelerinden), insanların etraflarındaki diğer insanların ne yaptığına dair bitmez bir meraka sahip olduğunu öğrendi. Halihazırda insan ve iletişim odaklı bir şeyler yapmak istediğini söyleyen Zuckerberg, bu anektodu, Y Combinator CEO’su Sam Altman’a anlattı.
‘İşe Alımlarda Deneyim O Kadar Önemli Değil’
Programda Facebook’un işe alım pratikleriyle ilgili konuşan Zuckerberg, muhtemelen birçoğunuzun çoktan fark ettiği ancak geleneksel İK yöneticilerine anlatamadığını bir soruna da değiniyor. İşe alımlarda deneyimin o kadar da önemli olduğuna (teknik olarak) inanmasının mümkün olmadığını söyleyen Zuckerberg, bunun yerine yeteneğe baktığını söylüyor. Ona göre eğer büyüme kültürünüz varsa ve insanlara fırsat verebiliyorsanız hem bu yetenekleri çekebiliyorsunuz hem de onları şirkette tutabiliyorsunuz. Zuckerberg bugüne kadar insanlara çok sayıda fırsat vererek iyi iş çıkardıklarına inanıyor.
Röportajın devamında Facebook’un önümüzdeki 10 yılında belirleyici olacak üç başlığı önceliklendiren Zuckerberg: Bağlantılılık (Dünya’yı bağlantılı hale getirme misyonu, bildiğiniz gibi), Yapay Zeka (AI) ve Yeni bir platformu (Sanal Gerçeklik ve Artırılmış Gerçeklik) sıralıyor.
WEBRAZZİ