Yakın zamanda yapılan bir anket, Z kuşağının kendilerinden öncekilere göre LGBTİ+ olma olasılığının çok daha yüksek olduğunu ve ayrıca Amerikalıların görüşlerinin genel olarak evlilik eşitliği gibi LGBTİ+ konularında şaşırtıcı derecede ilerici bir bakış açısını yansıttığını buldu. Küresel veri firması Ipsos'un internet araştırması, dünya genelinde 27 ülkede ülkelerinde yasal rıza yaşına ulaşmış ancak 74 yaşında veya …
Yeni Bir Anket, Z Kuşağının LGBTİ+ Olma Olasılığının Geçmiş Nesillere Göre Çok Daha Yüksek Olduğunu Buldu
Yakın zamanda yapılan bir anket, Z kuşağının kendilerinden öncekilere göre LGBTİ+ olma olasılığının çok daha yüksek olduğunu ve ayrıca Amerikalıların görüşlerinin genel olarak evlilik eşitliği gibi LGBTİ+ konularında şaşırtıcı derecede ilerici bir bakış açısını yansıttığını buldu.
Küresel veri firması Ipsos’un internet araştırması, dünya genelinde 27 ülkede ülkelerinde yasal rıza yaşına ulaşmış ancak 74 yaşında veya daha küçük olan 19.000’den fazla kişiyle anket yaptı. Sonuçlar, Z kuşağındaki (1997 veya daha sonra doğanlar) katılımcıların 40 yaşın üzerindekilere göre iki kat daha fazla heteroseksüel olmadığını ve dört kat daha fazla trans, nonbinary, akışkan cinsiyetli veya başka bir şey olarak tanımlama olasılıklarının olduğunu buldu.
Raporda, “Ortalama olarak, ankete katılan 27 ülkede, transseksüel, non-binary, akışkan cinsiyetli veya erkek veya kadın dışındakiler olarak tanımlananlar, tüm yetişkinler arasında %1’e kıyasla, Z kuşağının %4’ünü oluşturuyor” dedi. “Genç yetişkinlerin de kendilerini heteroseksüelden farklı bir şekilde tanımlama ve her iki cinsiyete de eşit derecede ilgi duyduklarını söyleme olasılıkları daha yüksek.”
Anket, Z kuşağına yanıt verenlerin yüzde 4’ünün kendilerini transseksüel, non-binary, akışkan cinsiyetli veya “başka bir şekilde” tanımladığını, yüzde 68’inin heteroseksüel, yüzde 4’ünün gay, lezbiyen veya eşcinsel ve yüzde 9’unun kendisini biseksüel olarak tanımladığını buldu.
Karşılaştırıldığında, Baby Boomerların (1946- 1964 doğumlu) yüzde 1’inden daha azı kendilerini ikili spektrum dışında tanımlarken, yüzde 87’si heteroseksüel, yüzde 1’i eşcinsel, yüzde 2’si biseksüel ve yüzde 1’i başka bir şekilde tanımlıyor.
Anket, bireysel ülkelerin daha doğru bir örneğini yansıtmak için yanıtlara ağırlık verdi. Doğruluk oranı, 1000 katılımcılı ülkeler (ör. Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Almanya) için +/- yüzde 3,5 ve 500 katılımcılı ülkeler (ör. Arjantin, Meksika, Rusya) için +/- yüzde 4,5 aralığında değişiyor.