fbpx   .  

2022 Gay Oyunları’na Hong Kong Ev Sahipliği Yapabilir

Gay Oyunlarına ev sahipliği ile Hong Kong’daki yetersiz eşcinsel haklarına ışık tutulması bekleniyor.

Gay Oyunları, o zamandaki ismiyle Gay Olmpiyatları ilk kez 1982 yılında San Francisco’da düzenlendi. Ve o andan itibaren atletler, müzisyenler ve sanatçıların bir araya gelmesinde dünyanın en büyük çaplı sportif ve kültürel organizasyonlarından biri haline geldi. 2018 Gay Oyunları’na da Paris ev sahipliği yapacak.

image

Bu günlerde ise çeşitli Çin kaynaklarına göre, federasyon 2022 Gay Oyunları için Hong Kong’u ev sahibi seçebilir. Bu seçimin altında yatan amaç ise bölgedeki zayıf eşcinsel hakları geçmişine bir ışık yakıp farkındalık yaratmak.

 

Leviathen Hendricks, Gay Oyunları Federasyonu kurul üyesi ve uluslararası geliştirme yetkilisi, bir gazeteye açıklamada bulundu:

“Kesinlikle geçmişten beri, neden bir şehrin o yıl Gay Oyunları’na ev sahipliği yapmak için seçildiğine yönelik iddialar oluyor. Ve bazı şehirler de “bu yıl oyunlar şu ya da bu şehirde yapılmalı çünkü şehrimizdeki LGBT haklarını geliştirmemiz gerekiyor” şeklinde önermelerde bulunuyorlar. O yüzde bu tip durumlar federasyonun ev sahibi seçiminde yetkili A ya da B kişisini, bölgede ciddi oranda bir insan hakları gelişimi yaratmak için belirli bir şehri seçmeye yönlendirmede etkili olabiliyor.”
KellyMurphy-StevensGG9_13_August 012-L

Out, Gay Oyunları’nın arkasındaki temel LGBT spor organizasyonu, kuruluşundan bu yana 230’dan fazla etkinlik düzenledi. Kurucusu Dennis Philipse açıklamasında: “Gay Oyunları’nı oluşturulmasındaki temel amaçlara geri döndürmenin vakti geldi, böylece Gay Oyunları’nın ilkelerinin yayılımı ve etkisi artacaktır.” sözlerini sarf etti.

1-ezfs1ntq1ttyn-dwypdlpq

“LGBT spor organizasyonu, devlet ve özel sektör desteği ile açılış seremonisini Hong Kong’da gerçekleştirmeyi umuyor.”

Fassbender of Germany and Zamponi of France compete in the figure skating event during the Gay Games VIII in Cologne

2022 Gay Oyunları’nın ev sahibi 2017 yılının Ekim ayında resmi olarak duyurulacak.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.