fbpx   .  

Daha “Giderli” Olmak İçin Ufak Tavsiyeler

Uyandınız ve aynaya baktığınız adamı sevmiyor, sevemiyor bir şeyler eksik sanki mi diyorsunuz? O zaman hadi bakalım bu verdiğimiz önerilere kulak verin uygun adım marş marş!

1. Cilt Bakımına Özen Gösterin

Young happy smiling man applying cream lotion on face - isolated on white.

Acaba kaçımız cildimize bakıyordur? Bahsettiğimiz şey ‘su’ değil canım, krem. Özellikle yazın kavurucu sıcağında, güneşin altında saatlerce yatıp güneşleniyorsanız muhakkak güneş kremi kullanın, yoksa güneş lekeleri ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bir diğer tehlike de kırışıklık tabii…

 

2. Sigara Kullanmayın

sigara

Bırakın! İçmeyin şu meredi! Ne faydası var ya da söyleyin? Plastik cerrah ve yazar olan Brooke Secke’nin dediğine göre sigara kırışıklığa güneşten daha fazla neden oluyor ona göre.

3. Düzgün Beslenin

besin

Her gün hamburger, kola, pizza olur mu? Evet canımız çekiyor kendimize hakim olamadığımız zamanlar çoğunlukla, haklısınız ama nereye kadar?! Sağlıklı bir diyet demek daha parlak saçlar, sağlıklı cilt ve aynı zamanda fit vücut demektir. Az yağlı yiyin, bol bol balık tüketin, salataya aman diyoruz devam. Bol sebze, meyve hadi canım..

4. Uyku Düzeninize Dikkat Edin

Portrait of a young man sleeping

En az 8 saat uyumanız gerektiğini biliyorsunuzdur? Uyumak cildiniz dahil bütün organlarınızı yeniliyor ve aynı zamanda tansiyonu ve stresi azaltıyor. Alın ve göz kenarındaki kırışıklıkları da engelliyor. Uyku harika bir şey!

5. Bol Bol Su İçin

su

Bol bol su için cildin suya çok ihtiyacı var. Günde 8 bardak su tüketmeye çalışın. Bu sayede toksinleri vücudunuzdan atabilirsiniz. Eğer midenizi bulandırıyorsa belki içerisine bir kaç damla limon sıkabilirsiniz.

6. Kilonuza Dikkat Edin

kilo

Yemek en kolayı ama vermek? İşte o biraz zor. Bu yüzden fazla yağlı fast food yiyeceklerden uzak durun diyoruz çünkü kilo vermek sadece görünümünüzü güzelleştirmekle kalmaz kalp krizi, kanser ve diğer hastalıklara yakalanma riskinizi de azaltır. Bilmediğiniz ve her okuduğunuz diyetleri yapmayın. Muhakkak konuyla ilgili bir profesyonele başvurun, şok diyetler yapmayın aman anacım.

7. Kardiyo Yapın

koşu

Stresi azaltan en iyi yol kalp egzersizleri. Ayrıca mutluluk verir, cildinize renk katar. Kalp atış hızınızı her gün yarım saat normalin üzerine çıkartacak herhangi bir egzersizi yapabilirsiniz, ister yürüyüşe çıkın, ister bisiklet sürün, isterseniz yüzün. Kendinizi yormadan, egzersizden soğumadan, keyif almaya çalışın.

8. Fazla Alkol Tüketmemeye Çalışın

alkol

Alkol bizim en büyük düşmanımız hatta en sinsi neden mi? Alkol kullanmak dokuların büyümesine, gözlerin şişmesine, kötü yemek alışkanlıklarına, kilo alınıp, sigara içilmesine neden oluyor dahası var mı?

9. Dik Durmaya Çalışın

dik

Kamburluktan kurtulmak için biraz güç arttırıcı egzersizler yapabilirsiniz. İyi bir beden dili duruşu her zaman önemlidir. Evde uygulayabileceğiniz bir güçlenme egzersizi için uzman bir spor eğitmeninden yardım alabilirsiniz.

Eğer bu söylediklerimizi uygulamaya çalışırsanız çok daha yakışıklı ve özgüvenli olacaksınız. Hoş siz zaten yeterince “giderlisiniz” 🙂 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.