Eşcinsel Seks Yaptığı İçin Hapse Atılan 81 Yaşındaki Adam Tazminat Davası Açmaya Hazırlanıyor

Bir dava dosyasına göre, şu anda Parkinson hastalığı olan 81 yaşında bir eşcinsel erkek, bir emeklilik tesisindeki personelin kendisini diğer erkek sakinlerle cinsel ilişkiye girdiğini tespit ettikten sonra 22 ayını hapiste geçirdi. The Philadelphia Inquirer'a göre, Leroy Martin'in avukatı J. Conor Corcoran, seksin rızaya dayalı olduğunu söylüyor. Müvekkilinin eşcinsel olduğu için COVID-19 salgınının zirvesinde hapsedildiğini …

Bir dava dosyasına göre, şu anda Parkinson hastalığı olan 81 yaşında bir eşcinsel erkek, bir emeklilik tesisindeki personelin kendisini diğer erkek sakinlerle cinsel ilişkiye girdiğini tespit ettikten sonra 22 ayını hapiste geçirdi.

The Philadelphia Inquirer’a göre, Leroy Martin’in avukatı J. Conor Corcoran, seksin rızaya dayalı olduğunu söylüyor. Müvekkilinin eşcinsel olduğu için COVID-19 salgınının zirvesinde hapsedildiğini söyledi.

Yetkililer, savcıların aleyhindeki suçlamaları düşürmesinin ardından Eylül ayında Martin’i serbest bırakmıştı.

Corcoran gazeteye, “Bay Martin’i cinsel bir suçlu olarak yanlış bir şekilde resmetmeye kararlılardı” dedi.

Martin, 2019 yılında Penn, Shippensburg’daki Southampton Manor Hemşirelik ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeyken en az iki erkek ile cinsel eylemlerde bulundu. Corcoran bunun rızaya dayalı olduğunu söyledi.

Tesis personeli, tekerlekli sandalye kullanıcısı Martin’i 43 yaşındaki bir sakinle oral seks yaparken buldu ve olayı amirine bildirdi. Müfettiş, 43 yaşındaki tesis sakini beyin hasarı geçirdiği için durumu polise bildirdi.

Corcoran, polisin sadece seks iki erkek arasında olduğu için çağrıldığını iddia ediyor.

Genç sakin polise, Martin’in kendisine oral seks yapmasına izin verdiğini söyledi. Gazeteye göre adam polise “Sadece 21 yıldır bir kadınla birlikte olmadığım için…” dedi.

Aynı zamanda daha yaşlı bir yetişkin olan diğer adam (Martin’in cinsel temasta bulunduğu diğer kişi) olay yaşandıktan bir süre sonra öldü. Ölmeden önce, polise uyandığında Martin’i kendisine oral seks yaparken bulduğunu söyledi.

“Kadınları severim. Erkeklerden hoşlanmıyorum” dedi adam bir röportaj sırasında yetkililere. Inquirer, adamın polise Martin’in durmasını istediğini ancak tutuklanmasını istemediğini söylediğini bildirdi.

Dava, adamın polisle ancak tesis çalışanları onu bunu yapmaya zorladıktan sonra konuştuğunu iddia ediyor. Ayrıca adamın personele, utandığı için Martin’in seks eylemini yapmasını istemediğini söylediği de belirtiliyor.

Corcoran, her iki adamın da rıza gösterebildiğini söyledi. Davaya göre, Martin tutuklanmadan önce hiçbir kişi tesiste şikayette bulunmadı.

Corcoran, “Huzurevi, eyalet polisine, Bay Martin’in seks yaptığı erkeklerin rıza vermediği konusunda yalan söyledi” dedi.

Pennslyvania polisi, Martin’i istem dışı sapkın cinsel ilişki ve uygunsuz saldırı ile suçladı. 20 bin dolar kefaletle tutuklandı.

Davaya göre, ABD Donanması gazisi Martin, mahkemeye çıkarılması için dört ay boyunca tutuklu kaldı. COVID-19 nedeniyle en az 13 ön duruşma konferansı yapıldı.

Corcoran gazeteye, hapishane sistemindeki yüksek miktarda COVID-19 vakasına dikkat çekti.

Sonunda, bölge savcılığı, Martin’in 22 ay boyunca bir duruşmayı bekledikten sonra suçlamaları düşürdü. Martin’in davası, savcıların davayı bir yıl önce düşürmeyi düşünmeye başladıklarını, ancak Southampton ve yakındaki bakım merkezlerinin suçlamalar nedeniyle geri dönmesine izin vermediğinden vazgeçmemeye karar verdiklerini iddia ediyor.

Martin şimdi Allegheny County’deki bir merkezde ikamet ediyor.

Inquirer, Michigan Üniversitesi tarafından 65 ila 80 yaş arasındakilerin yüzde 40’ının cinsel olarak aktif olduğunu gösteren bir araştırmaya atıfta bulunuyor. Corcoran, müvekkilinin bu yüzde 40’ın bir parçası olduğunu söyledi.

Martin’in davası, diğer suçlamaların yanı sıra yanlış tutuklama, duygusal sıkıntı ve ihmal iddiasında bulunuyor. Corcoran’a göre, eyalette bakımevine dava açmak için cinsel yönelime dayalı hiçbir ayrımcılık karşıtı yasa mevcut değil, ancak iddia edilen ayrımcılık davaya “işlenmiş”.

Davada: “…Davacı’nın eşcinselliği, burada Davalılar tarafından aleni ve hukuka aykırı bir şekilde suç olarak muamele gördü” denildi.

Gazeteye göre Martin birden çok tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir