İzleyin: Yeni Stonewall Kampanyası “Öpüşerek Nefrete Güle Güle” Diyor

Yeni bir Stonewall kampanyası, yükselen homofobik ve transfobik nefret suçlarına karşı kuir aşkın güzelliğini kutluyor. Yeni Stonewall videosu, parklarda, Noel süslerinin altında ve eve giden gece otobüsünde öpüşen kuir çiftleri gösteriyor. https://twitter.com/stonewalluk/status/1471436523534962691?s=21 Film, bu yıl İngiltere genelinde kaydedilen ve birçok kuir çiftin toplum içinde sevgi göstermekten korkmasına neden olan LGBTİ+ karşıtı nefret suçlarında görülen endişe …

Yeni bir Stonewall kampanyası, yükselen homofobik ve transfobik nefret suçlarına karşı kuir aşkın güzelliğini kutluyor.

Yeni Stonewall videosu, parklarda, Noel süslerinin altında ve eve giden gece otobüsünde öpüşen kuir çiftleri gösteriyor.

Film, bu yıl İngiltere genelinde kaydedilen ve birçok kuir çiftin toplum içinde sevgi göstermekten korkmasına neden olan LGBTİ+ karşıtı nefret suçlarında görülen endişe verici artışa yanıt olarak çekildi.

Kampanyayı açıklayan LGBTİ+ yardım kuruluşu şunları söyledi: “2021’de homofobik, bifobik ve transfobik nefret suçları artmaya devam ediyor. Tüm LGBTİ+ insanların korkusuzca sevgi gösterebileceği bir dünya yaratmaya yardımcı olun.

“Bu Noel, nefrete bir veda öpücüğü olsun.”

Stonewall, kampanya için Instagram’a gökkuşağı renginde bir ökseotu filtresi ekleneceğini duyurdu, böylece çiftler pandeminin ortasında “sorumlu bir şekilde öpüşebilir”.

Hayır kurumu bir açıklamada şunları söyledi: “Bu Noel herkesi, LGBTİ+ bireylerine karşı nefrete veda etmeye teşvik ediyoruz.”

“Nefret dolu saldırılara sevgiyle karşı koyalım ve arkadaşlarımıza, ailemize ve ortaklarımıza korkmadan sevgi gösterebileceğimiz bir dünya yaratmaya yardım edelim. 1970’lerde ve 80’lerde öpüşmeyi bir protesto biçimi olarak kullanan LGBTİ+ öncülerinin mirasını sürdürerek, biz de aşk ve gurur adına kamusal alanları geri alabiliriz.”

Galler’deki Stonewall direktörü Davinia Green, Twitter’da şunları söyledi: “Bu sabah çok duygusal hissediyorum, çünkü zaman çizelgem yeni Gururlu Ökseotu kampanyamızla dolup taşıyor.”

“Bu hareketi sürdürelim… hadi (COVID dostu) nefrete veda öpücüğü verelim.”

Stonewall’ın kampanyası, Birleşik Krallık’taki eşcinsel karşıtı nefret suçu raporlarının sayısının son altı yılda üç katına çıktığı yönündeki haberlerin ardından geldi.

Vice World News tarafından elde edilen veriler, 2020-21’de 19.679’a kıyasla 2014-15’te 6.363 cinsel yönelime dayalı nefret suçu bildirimi olduğunu gösteriyor ve bu toplam yüzde 210’luk bir artış.

Aynı dönemde transfobik nefret suçlarının sayısı dört katına çıktı.

45 Birleşik Krallık polis teşkilatından sadece 10’u nefret suçunda bir düşüş kaydetti ve veri sağlayanların büyük çoğunluğu 2014’ten bu yana nefret suçu raporlarında yıldan yıla artış gördü.

Victim Support’un CEO’su Diana Fawcett, Independent’e şunları söyledi: “Rakamlarımızın ülke genelinde nefret suçlarındaki bu önemli artışı yansıtması hem endişe verici hem de cesaret kırıcı.”

“Ayrıca, mağdurun güvenlik ve öz değer duygusu üzerinde zararlı bir etkisi olduğunu gördüğümüz engellilik, homofobik ve transseksüel kimlikle ilgili nefret suçları için destek arayan insan sayısında büyük bir artış olması da endişe verici.”

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir