İzleyin: Yılın En Dikkat Çeken Kuir Filmi Cicada’nın Oyuncuları Konuştu

Cicada'nın oyuncuları Matthew Fifer ve Sheldon D. Brown, kuir yapımın karmaşık temaları konusunda hayranlardan tam not aldı. İzleyiciler tarafından ciddi beğeni toplayan yapım Cicada, Fifer'ın çocukluğunda tacize uğraması sonucu ortaya çıkan PTSD (Travma Sonrası Stres Bozukluğu) hakkındaki deneyimleri ve Brown'ın yoldan geçen araba tarafından vurulması sonucu oluşan travmalarından yola çıkılarak çekilmiş. Filmde Fifer ve Brown, …

Cicada’nın oyuncuları Matthew Fifer ve Sheldon D. Brown, kuir yapımın karmaşık temaları konusunda hayranlardan tam not aldı.

İzleyiciler tarafından ciddi beğeni toplayan yapım Cicada, Fifer’ın çocukluğunda tacize uğraması sonucu ortaya çıkan PTSD (Travma Sonrası Stres Bozukluğu) hakkındaki deneyimleri ve Brown’ın yoldan geçen araba tarafından vurulması sonucu oluşan travmalarından yola çıkılarak çekilmiş.

Filmde Fifer ve Brown, romantizm başlığına tekrardan can veriyor ve ikili arasındaki bu ilişki ikisine de travmalarını yenmeleri için gerekli gücü veriyor.

Cicada, 2020’de Outfest’te gösterime girdiğinden bu yana çeşitli LGBTİ+ film platformlarında oynatılırken, Fifer ve Brown’a izleyicilerden Ben ve Sam’inkine benzer travma yaşayan izleyicilerden haber alıp almadıkları soruldu.

Cicada ile ilk yönetmenlik deneyimini yaşayan Fifer bu soruya, “İkimiz de birçok DM aldık hatta bunların bazılarını yayınladım. Bu yüzden film üzerinde çalışırken takipçilerin ve izleyicilerin desteğini her zaman yanımda hissettim.” Diye cevap veriyor.

“Filmin New York’ta yaptığımız prömiyerinde karşımıza çıkan ilk kişinin tepkisi bütün emeklerimize değdiğini kanıtladı. Filmin izleyici kitlesi çok geniş ve biraz sessiz, izleyiciler filmi izleyince “Ah evet, tacize uğramışım.” Dediğini düşünmüyorum.”

“Bu öyle bir hikaye değil. Sheldon, başta ikimiz de döven adamı hatırlıyor musun? Siyahiydi ve tacize uğramıştı ve ırklar arası bir ilişki içindeydi. O kadar ilginçti ki, sanki her şeyi yaşamıştı.”

Amerika’da siyahi bir eşcinsel olmanın getirdiği ayrımcılığı keşfeden Brown’da konu ile ilgili. “Bunlar birçok insanın günümüzde deneyimlediği şeyler, ister kuir olun ister bizim gibi travmalarla baş etmeye çalışın, şanslıyız ki arada bunları deneyimlemiş karakterler ekran karşısında izleyiciye olayların gerçek yüzünü gösteriyor.”

“Bana ulaşan ve şunları söyleyen insanlar oldu “Irklar arası bir ilişkinin gerçekte nasıl olduğunu gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Bunu partnerimle izledim ve sonrasında uzun bir konuşma yaptık.”, “Yok sayılmanın nasıl bir şey olduğunu gösterdiğiniz için teşekkür ederim.” Ve “Tacizle, baskıyla baş etmenin nasıl bir şey olduğunu gösterdiğiniz için teşekkür ederim.”

Brown Cicada’nın travma başlığı dışında birçok insanın bir yerden yakalayabileceği karmaşık konulara değinen evrensel bir film olduğundan bahsederek sözlerine şunu da ekledi:

“Umarım daha büyük izleyici kitlelerine ulaşmaya ve insanlar üzerinde olumlu bir etki yaratmaya devam eder.”

Röportajın devamında Matt ve Sheldon filmin ırklar arası ilişkiyi tarif etme biçiminden, travmalarının neden onlar için yıkıcı bir deneyim olduğundan ve gelecek kuir yapımlar için umutlarından bahsediyorlar.

Oyuncu kadrosunda Sandra Bauleo, Jazmin Grace Grimaldi, Cobie Smulders, Scott Adsit, Michael Potts, David Burtka; Jo Firestone ve Jason Greene gibi isimlerin de bulunduğu Cicada Amerika’da sinemalarda ve dijital platformlarda.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir