Barbie, İlk Transseksüel Bebeğini Piyasaya Sürdü

İkonik transseksüel aktris ve aktivist Laverne Cox'un yaklaşan 50. doğum gününü kutlamak için Mattel, onun benzerinden yapılmış bir Tribute Collection Barbie bebeği piyasaya sürüyor. Bu bebeğin, sanatçının hayranları için bir koleksiyon öğesi olacağından emin olabilirsiniz. Barbie, bebeğin moda anlayışını yakalamasını sağlamak için Cox ile birlikte çalıştı. Bebek, kendine özgü sarı saçları, koyu kan kırmızısı tül …

İkonik transseksüel aktris ve aktivist Laverne Cox’un yaklaşan 50. doğum gününü kutlamak için Mattel, onun benzerinden yapılmış bir Tribute Collection Barbie bebeği piyasaya sürüyor. Bu bebeğin, sanatçının hayranları için bir koleksiyon öğesi olacağından emin olabilirsiniz.

Barbie, bebeğin moda anlayışını yakalamasını sağlamak için Cox ile birlikte çalıştı. Bebek, kendine özgü sarı saçları, koyu kan kırmızısı tül elbisesi, topuklu çizmeleri, gümüş küpeleri ve sertliğini gösteren ışıltılı gümüş metalik bir elbiseyle piyasaya sürülüyor.

Mattel yaptığı açıklamada, “Dört kez Emmy adayı bir aktris, Emmy ödüllü yapımcı ve bir TV şovunda başrol oynayan ilk transseksüel kadın olarak Laverne Cox, Tribute Collection’ın değerlerini bünyesinde barındırıyor” dedi.

People Magazine ile yaptığı röportajda Cox şunları söyledi,

“Bu süreçte olabildiğim için çok minnettarım. Bu, içimdeki çocuğu geri alma, onu iyileştirme, ona sahip olmadığı bir şeyi verme süreci. Yani 50 yaşına girmek, transeksüel olmak ve hayatımda bir Barbie’ye sahip olmak, tam anlamıyla iyileştiğimi hissettiriyor.”

Geçen yıl lansmanı yapılan koleksiyon, başkalarına ilham veren ve tarihi değiştiren güçlü kadınları onurlandırıyor. Koleksiyon, komedyen Lucille Ball ve İngiliz hükümdar Kraliçe II. Elizabeth’in 96. yaş gününü kutlamasıyla başladı.

Oyuncak bebek, Mattel’in ilk kez transseksüel bir Barbie bebeği piyasaya sürdüğü zamanlara işaret ediyor. Ancak, bebek Barbie’ye dönüştürülen ilk LGBTİ+ kişisi değil. 2019’da Barbie, İlham Veren Kadınlar Serisinin bir parçası olarak şampiyon lezbiyen atlet Billie Jean King’den esinlenerek tasarlanan bir bebek çıkarmıştı.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir