fbpx   .  

Tinder vs Happn: En İyi Arkadaşlık Uygulaması Hangisi?

Yüzyıllardır insanlar bir şekilde tanışıyorlar, öyle ya da böyle ama son yıllarda özellikle pandeminin de etkisiyle çok sosyal kişiler bile arkadaşlık uygulamalarını kullanmaya başladı. Size bugün favori iki arkadaşlık uygulaması olan Tinder ve happn’ı karşılaştıracağım. Tanışma uygulamalarından ne istiyoruz? Ne bekliyoruz? Yeteri kadar iyi kullanabiliyor muyuz? Hangi uygulama bizim için daha iyi? Bunları deneyimlerime dayanarak anlatacağım. 

Nasıl bir ilişki arıyorsun?

Evet aslında ilk soru bu olmalı. Ne bekliyoruz ve ne istiyoruz? Deneyimlerime göre Tinder’da çok hızlı eşleşme bulabiliyorum, bolca opsiyon ve profil var. happn’da daha az kişiyle eşleşiyorum ama daha uzun konuşuyorum. Demek istediğim konuştuğum kişiler daha uzun süreli hayatımda kalıyor. happn kullanıcı kitlesi bir tık daha ciddi bir ilişki aradığı için, biraz daha uzun sohbet eden, birbirlerini tanımak isteyen kişilere daha çok rastladım. Lokasyon bazlı eşleştiğiniz için konuşacak konu ve buluşacağınız yer hazır oluyor direkt.

Kapsayıcılık

Gay Pride Love GIF by jewlybeads - Find & Share on GIPHY

Evet Tinder kesinlikle cok kapsayıcı, çok fazla sayıda kullanıcıya hitap ediyor. happn’da kendi sloganında da olduğu gibi yollarınızın kesiştiği kişileri buluyorsunuz. Bu ne demek? Sıklıkla ve keyifle gittiğiniz yerlere giden, sizinle aynı hobileri, yaşam tarzını paylaşmayı seven kişilerle tanışıyorsunuz. Her kesimden ve düşünceden insana rastlayabilirsiniz. Hiçbir şekilde cinsiyet, din, dil, ırk ayrımı olmadan direkt yollarınızın kesiştiği kişileri bulmanıza imkan sağlıyor.

 

Güvenlik 

Sexy Jimmy Fallon GIF by myLAB Box - Find & Share on GIPHY

Bu özellikle bizim topluluğumuzda çok önemli bir konu. Kimle tanıştık? Nasıl biri? Buluşursak başımıza herhangi bir şey gelebilir mi? Kafamız bu sorularla dolup taşıyor. Hem happn’da hem Tinder’da “mavi tiki” olan profilleri görmüşsünüzdür; böylece kiminle konuştuğunuzdan emin olabilirsiniz. Siz de mutlaka profilinizi onaylatın ki karşı tarafa güven verin.

Ayrıca şunu da geçmeden belirtmeliyim ki happn’da lokasyonunuz asla paylaşılmıyor, sadece harita  üzerinde en son kesiştiğiniz nokta ve kaç kere karşılaştığınızı görebiliyorsunuz.

Mesafenin önemi!

Ah… işte o mesele… birçok kişinin birbiriyle temas edip tanışamama nedeni. Tinder’da karşınızda bir anda 300 km, 2000 km, hatta daha uzak mesafede olan kişileri görebiliyorsunuz. (Yaşamış ve oldukça şaşırmış biri olarak söylüyorum) fakat happn’da gerçekten bunu yaşamadım. Kendi bölgenizde, size en yakın mesafede olan gerçek kişilerle hemen eşleşip tanışabiliyorsunuz. Vapurda karşılıklı bakışıp da konuşamadığın, ya da belki seninle aynı sinema kuyruğunda bekleyen, veya aynı spor salonuna giden biri…

Bu konu şu an size anlattığımdan da daha önemli aslında. Mesafe önemlidir gençler. Aşk beklemez!

Renk…

Rainbow Reaction GIF by Declan McKenna - Find & Share on GIPHY

Yani kısaca ben diyorum ki, kırmızı seviyorsan, maviye bayılacaksın! Hem yeni deneyimlere, yeni kişiler tanımaya hangimiz açık değiliz ki? Hadi şimdi biraz da mavi!

Sen de bir süredir yalnızsan ve iyi anlaşacağın, kafana uygun birisini arıyorsan, hadi sen de happn uygulamasını telefonuna ücretsiz indir, aradığın “o” kişiyi bul!

Ücretsiz İndirmek için burayı tıkla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.