İzleyin: Mezun Olan Öğrencilerden Homofobik Başkana Pride Bayrağı!

Seattle Pacific Üniversitesi'ndeki öğrenciler, LGBTİ+ karşıtı bir istihdam politikasına yanıt olarak Üniversite Başkanlarına Pride Bayrakları verdi. Mezuniyetlerini protesto için bir fırsat olarak kullanan düzinelerce Seattle Pasifik öğrencisi, Üniversitelerinin LGBTİ+ karşıtı istihdam politikasını kınamak için Üniversite Rektörlerine Pride Bayrakları verdi. The Seattle Times'ın bildirdiğine göre, halka açık gösteriler, öğrencilerin, personelin ve mezunların okulun mütevelli heyetinin LGBTİ+ …

Seattle Pacific Üniversitesi’ndeki öğrenciler, LGBTİ+ karşıtı bir istihdam politikasına yanıt olarak Üniversite Başkanlarına Pride Bayrakları verdi.

Mezuniyetlerini protesto için bir fırsat olarak kullanan düzinelerce Seattle Pasifik öğrencisi, Üniversitelerinin LGBTİ+ karşıtı istihdam politikasını kınamak için Üniversite Rektörlerine Pride Bayrakları verdi.

The Seattle Times’ın bildirdiğine göre, halka açık gösteriler, öğrencilerin, personelin ve mezunların okulun mütevelli heyetinin LGBTİ+ kişilere karşı ayrımcılık yapan istihdam politikası nedeniyle 19 gün boyunca Başkanlık ofisinde oturma eylemi düzenlemesinden sonra gerçekleşti.

2,7 milyon görüntüleme ve yarım milyondan fazla beğeni ile TikTok’ta, öğrencilerin mezuniyet sertifikalarını aldığını, bir fotoğraf için poz verdiğini ve Başkan’a el boyutunda bir gökkuşağı bayrağı verdiği görülüyor.

TikTok’un ekran metninde şöyle yazıyor: 

“POV: üniversitenizin rektörü LGBTİ+ olmanın bir ‘yaşam tarzı seçimi’ ve bir ‘ahlak sorunu’ olduğunu düşünüyor, bu yüzden mezuniyette ona bir hediye vermeye karar veriyorsunuz.”

Birçok çevrimiçi kişi, yazar Dianna E. Anderson da dahil olmak üzere öğrencilerin eylemlerini övdü: “Seattle Pacific’teki öğrencilerin mezuniyette başkanının homofobik olmasını protesto etmek için yaptıkları bu doğrudan eylemi seviyorum.”

Profesör Jeaux Rinedahl, eşcinsel olduğu için reddedildiğini söylediğinde “diğer şeylerin yanı sıra, tam zamanlı personelin” eşcinsel cinsel aktiviteye ” katılmasını yasaklayan politika uygulandı.

Rinedahl, Seattle Pacific Üniversitesi’ne dava açtı, ancak dava mahkeme dışında çözüldü.

Geçen yıl, Seattle Pacific Üniversitesi Fakülte Senatosu, politikanın güncellenmesine karşı oy kullandı ve şöyle bir bildiri yayınladı: “SPU’nun çalışanlarının davranış beklentileri, uzun süredir devam eden kilise öğretimi ve İncil’in bir ifadesi olarak İncil’deki evlilik ve cinsellik hakkında geleneksel bir görüşü yansıtmaya devam ediyor.”

Tartışmaların ortasında çok sayıda yönetim kurulu üyesi istifa etti ve yaygın okul protestoları yaşandı.

Protestoları organize etmeye yardım eden SPU’daki öğrenci hükümeti başkanı Laur Lugos, yerel televizyon kanalı KIRO’ya şunları söyledi: “Bir amaca gerçekten çok inanan bir nesliz.”

“Ve biz de ilerledikçe bunun nasıl gerçekleşeceğini öğreniyoruz. Kampüs kapandığında bitmez. Hâlâ burada olan ve bizim için bu mücadeleyi sürdürecek öğrencilerimiz var” dedi.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir