Irak Hükümeti Eşcinselliği Suç Sayma Planı Hazırlıyor

LGBTİ+ haklarına büyük bir darbe vuran Irak hükümeti, eşcinselliği suç saymak için adımlar attı. Raporlara göre, ülkenin Parlamento Hukuk Komitesi, LGBTİ+ topluluğunu hedef alan öneriler oluşturmak için 8 Temmuz'da toplandı. Hukuk Devleti koalisyonu Milletvekili Aref el-Hamami, Irak Haber Ajansı'na verdiği röportajda korkunç haberi doğruladı. Middle East Eye’ın bildirildiğine göre, "Irak'ta eşcinselliği yasaklayan bir yasayı yasalaştırmak …

LGBTİ+ haklarına büyük bir darbe vuran Irak hükümeti, eşcinselliği suç saymak için adımlar attı.

Raporlara göre, ülkenin Parlamento Hukuk Komitesi, LGBTİ+ topluluğunu hedef alan öneriler oluşturmak için 8 Temmuz’da toplandı.

Hukuk Devleti koalisyonu Milletvekili Aref el-Hamami, Irak Haber Ajansı’na verdiği röportajda korkunç haberi doğruladı.

Middle East Eye’ın bildirildiğine göre, “Irak’ta eşcinselliği yasaklayan bir yasayı yasalaştırmak için oturuma döndükten sonra imza toplanması konusunda parlamento içinde anlaşmaya varıldı” dedi.

“Böyle bir yasanın mevzuatı, eşcinselliği ve onunla bağlantılı sapkınlıkları önleyen yasal hükümlerle pekiştirilecektir.”

LGBTİ+ grubu IraQueer’in başkanı Amir Ashour GAY TIMES’a yaptığı açıklamada, önerilen yasanın ciddi sonuçları hakkında konuştu.

Irak hükümeti, LGBTİ+ bireylere olan nefretini, halkı hükümet kurma, temel hizmetleri sağlama ve failleri farklı insan hakları ihlallerinden sorumlu tutma konusundaki başarısızlıklarından uzaklaştırmak için kullanıyor” dedi.

“Uluslararası toplum Irak’a bir an önce baskı yapmalı. LGBTİ+ bireylerin yaşamları ve kuir hareketinin geleceği söz konusu.”

Eşcinsellik şu anda ülkede yasal olsa da, LGBTİ+ vatandaşları yıllar boyunca işkence, adam kaçırma, fiziksel saldırılar ve hatta ailelerden ve muhafazakar gruplardan ölüm dahil olmak üzere istismarlarla karşı karşıya kaldı.

Topluluk tepkilerinin yanı sıra, kolluk kuvvetleri, LGBTİ+ kişileri hedef almak için ülkenin ceza kanunu sistemi içinde belirsiz politikalar da kullandı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün bir raporuna göre, Haziran 2021’de 11 LGBTİ+ birey, ceza yasasının “kamusal ahlaksızlığı” suç sayan 401. maddesi uyarınca tutuklandı.

Örgüt ayrıca, davalarının Mart 2022 itibariyle açık kaldığını da ortaya koydu.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir