Cinsel Organı Olmadan Doğan İnterseks Kedi Yavrusu Yuva Arıyor

Çok nadir görülen bir durumla doğan ve henüz bir adı olmayan sevimli interseks kedi yavrusu yuva arıyor. Hope 15 haftalık ve iç ya da dış cinsel organları olmadan doğdu. Tyneside'daki Cats Protection Warrington Evlat Edinme Merkezi'nin bakımına kabul edildiklerinde çalışanlar Hope'un dış cinsel organlarının olmadığını fark etti. Yapılan incelemelerin ardından, iç üreme organlarının da olmadığı …

Çok nadir görülen bir durumla doğan ve henüz bir adı olmayan sevimli interseks kedi yavrusu yuva arıyor.

Hope 15 haftalık ve iç ya da dış cinsel organları olmadan doğdu.

Tyneside’daki Cats Protection Warrington Evlat Edinme Merkezi’nin bakımına kabul edildiklerinde çalışanlar Hope’un dış cinsel organlarının olmadığını fark etti.

Yapılan incelemelerin ardından, iç üreme organlarının da olmadığı doğrulandı.

Cats Protection’ın kıdemli saha veteriner memuru Fiona Brockbank şunları söyledi: “Cinsiyet organlarını aramak için bir prosedür uyguladık ancak içeride veya dışarıda görünürde hiçbir şey yok.”

“Dışarıda, içeride saklanan bazı ektopik yumurtalık dokusu olasılığı var ama bunun son derece düşük bir ihtimal olduğunu düşünüyoruz.

“Bu durum o kadar nadir görülüyor ki, bu durum için yaygın olarak kullanılan bir terim yok, ancak etkili bir şekilde ‘cinsel organ agenezisi’ – agenezinin vücut organlarıyla ilgili olarak gelişim eksikliği veya başarısızlığı olduğu yer.”

Brockbank, “bu durumun gelecekte Hope’u nasıl etkileyeceğine dair bilgimizi dayandırabileceğimiz önceki vakalar olmadığını, ancak veterinerlerin interseks yavru kedileri sahiplendirmeden önce uygun şekilde idrar ve dışkı yapabildiklerinden emin olmaları gerektiğini söyledi.

Tyneside Evlat Edinme Merkezi yöneticisi Beni Benstead şunları ekledi: “Hope’un özel statüsünü keşfetmek heyecan verici bir andı çünkü hiçbirimiz bunu daha önce görmedik ve muhtemelen bir daha da görmeyeceğiz.

“Hope’un bakımı büyük bir zevkti ve şimdi sahiplenilmeye hazır olması harika; yeni sahiplerine uzun yıllar boyunca eğlence ve arkadaşlık getireceğini biliyoruz. Tyneside süperstarımızla ilgili gelişmeleri de duymayı umuyoruz.”

Kedilerin hiçbir üreme organı olmadan doğması son derece nadir olsa da, genellikle “hermafrodit” kediler olarak bilinen, cinsel anatominin bir karışımıyla doğan birkaç yavru kedi vakası belgelenmiştir.

2016 yılında Bellini adında hermafrodit bir yavru kedi St Helens’teki Cats Protection merkezi tarafından alındı. Bellini ve kız kardeşi Daiquiri kısa sürede sahiplendirildi.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir