Beyoncé, Müziği Eşliğinde Dans Ettiği İçin Öldürülen Eşcinsel Dansçıyı Unutmadı

Grammy ödüllü LGBTi+ müttefiki Beyonce, O'Shae Sibley anısına küçük ama ses getiren bir jest yaptı. Beyoncé kişisel web sitesini, bir benzin istasyonunun otoparkında kendi müziği eşliğinde vogue dansı yaptığı için bıçaklanarak öldürülen 28 yaşındaki siyahi eşcinsel dansçı O'Shea Sibley'i onurlandırmak için kullandı. Grammy ödüllü sanatçı web sitesine "Güç içinde uyu O'Shea Sibley (Rest in Power …

Grammy ödüllü LGBTi+ müttefiki Beyonce, O’Shae Sibley anısına küçük ama ses getiren bir jest yaptı.

Beyoncé kişisel web sitesini, bir benzin istasyonunun otoparkında kendi müziği eşliğinde vogue dansı yaptığı için bıçaklanarak öldürülen 28 yaşındaki siyahi eşcinsel dansçı O’Shea Sibley’i onurlandırmak için kullandı.

Grammy ödüllü sanatçı web sitesine “Güç içinde uyu O’Shea Sibley (Rest in Power O’Shea Sibley)” yazdı. Çoğunlukla siyahi ve kuir house müziği içeren 2022 albümü Renaissance’tan bir şarkıyla vogue dansı yaparken 17 yaşında bir çocuk karşısına çıktı, durmasını söyledi, iddiaya göre ona LGBTİ+ karşıtı hakaretlerde bulundu ve ardından bir araçla ayrılmadan önce onu göğsünden bıçakladı. Olay videoya kaydedildi. Polis henüz bir tutuklama gerçekleştirmedi ve cinayeti olası bir nefret suçu olarak soruşturuyor.

Beyoncé, Renaissance’ın kapak notlarında albümün “ilham kaynağı” olarak eşcinsel amcasına teşekkür etti. Albüm 2022 Grammy’sini En İyi Dans/Elektronik Albümü dalında kazanarak bu kategoride kazanan ilk Siyahi kadın oldu. Ödül kabul konuşması sırasında da, “Sevginiz ve bu müzik türünü icat ettiğiniz için kuir topluluğuna teşekkür etmek istiyorum. Tanrı sizi korusun.” Dedi. 

Siyahi ve kuir Twitter kullanıcıları Sibley’i onurlandırdı ve cenazesi için fon toplayan bir GoFundMe kampanyasının linkini paylaştı. Kampanya, 1 Ağustos itibariyle başlangıçtaki 10.000 dolarlık hedefin çok üzerinde 29.696 dolar topladı.

Kitlesel fonlama sayfasında Sibley’in babası Jake Kelly şunları yazdı: “O’shae sadece bu ailenin tutkalı olmakla kalmadı, hayatının büyük bir bölümünde harika bir dansçı ve performansçıydı. Ruhu girdiği her odayı aydınlatırdı. Gülümsemesi bulaşıcıydı! Onu tanımak, onu yaşamak demekti. O bunu hak etmedi. Herkes onun enerjisini severdi.”

Transseksüel sivil haklar aktivisti Alejandra Caraballo, New York Times’ın Sibley’in bıçaklanmasıyla ilgili haberinin ekran görüntüsünü paylaşarak “Nefret hâlâ hayatta” diye yazdı.

Nonbinary sözcü Dana White şöyle yazdı: “O’Shae Sibley, Beyonce’un şarkısıyla vogue dansı yaptığı için bıçaklanarak öldürüldü. New York’ta. Yaşlı eşcinsel komşusu Times’a, onu bu kadar görünür olması konusunda uyardığını, bakışları gördüğünü, sahip olduğumuz ‘tüm haklar’ hakkında hoşnutsuz yorumlar duyduğunu söyledi. 2023 yılında özgürlükten işte bu kadar uzaktayız.”

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir