24. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’na Destek İçin Son 7 Gün!

Geçtiğimiz yıl yine kalabalık bir gönüllü grubuyla ve 30’un üzerinde etkinlikle düzenlenen İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası, bu yıl da kitle fonuyla organize ediliyor, herkesten destek bekliyor. Aman acele edin, son 7 gün!!! Geçtiğimiz yıllarda kitle fonlaması (crowdsourcing) yöntemiyle hafta giderlerini karşılayan Onur Haftası gönüllüleri, bu yıl da bir çağrı yaparak herkesi haftanın gerçekleşmesi için destek …

Geçtiğimiz yıl yine kalabalık bir gönüllü grubuyla ve 30’un üzerinde etkinlikle düzenlenen İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası, bu yıl da kitle fonuyla organize ediliyor, herkesten destek bekliyor. Aman acele edin, son 7 gün!!!

Geçtiğimiz yıllarda kitle fonlaması (crowdsourcing) yöntemiyle hafta giderlerini karşılayan Onur Haftası gönüllüleri, bu yıl da bir çağrı yaparak herkesi haftanın gerçekleşmesi için destek olmaya çağırdı. Onur Haftası’na destek olmak isteyenler Indiegogo sitesi üzerindeki kampanyaya katılarak, diledikleri tutarda maddi destek sağlayabilecek.

Onur Haftası ve Yürüyüşleri nasıl mı başladı? 

28 Haziran 1969 günü, New York’taki Stonewall Inn adlı barda eşcinsel ve trans bireyler uzun süredir kendilerine uygulanan baskı ve şiddete karşı ayaklanmış, baskına gelen polisi bara hapsetmiş, yapılan eylemler ve çatışmalar dört gün boyunca sokaklara yayılmıştı. LGBTİ+ mücadelenin dönüm noktalarından biri olan bu gün, dünyanın her yerinde Onur Haftası olarak kutlanıyor. Türkiye’de ise Onur Haftası ilk defa “Cinsel Özgürlük Haftası” adı altında, 1993 yılında kutlanmak istendi. Ancak valiliğin yasaklaması, yapılan gözaltılar ve yurtdışından gelen konukların sınır dışı edilmesi sonucu Onur Yürüyüşü gerçekleştirilemedi. Yasaklar karşısında hareketin talepleri ve aldığı toplumsal destek güçlendi ve ilk İstanbul Onur Yürüyüşü 2003’te, Onur Haftası gerçekleştirilmeye başlandıktan tam on yıl sonra yapıldı. O zaman ancak 20-30 kişiyle yapılan bu ilk yürüyüş, her yıl katlanarak büyüdü. 2013 yılında İstiklal’deki yürüyüşe 100.000 kişinin katıldığı ifade ediliyor. 2015 yılında ise 13. Onur Yürüyüşü beklenmedik şekilde polis tarafından engellendi. Ancak mücadeleyle kararlı olan LGBTİ+ hareketi, 26 Haziran 2016 günü 14. Onur Yürüyüşü’nde yeniden sokakları dolduracak.

24. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası ile ilgili bilgilere ve kampanya detaylarına resmi web sitesinden veya Facebook sayfasından ulaşabilir, bağışlarınızı Indiegogo üzerinden yapabilirsiniz.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir