Japonya'nın Resmi Devlet Kanalı'na, evli eşcinsel bir çift hakkında bir dizi başlatması talimatı verildi. Eşcinsel yazar Gengoroh Tagame'nin kaleme aldığı manga, 'Erkek Kardeşimin Kocası', Japon devlet kanalı NHK'da, üç bölüm yayınlanacak. Manga, eşcinsel ikiz kardeşi Ryoji'nin ölümüyle başa çıkmaya çalışan, Yaichi'nin hikayesini konu alıyor. Yaichi ve küçük kızı Kana'nın hayatları, Ryoji'nin eşcinsel partneri Kanadalı Mike Flanagan'la …
Japonya’nın Devlet Televizyon Kanalı, Eşcinsel Bir Çift Hakkında Dizi Çalışmalarına Başladı
Japonya’nın Resmi Devlet Kanalı’na, evli eşcinsel bir çift hakkında bir dizi başlatması talimatı verildi.
Eşcinsel yazar Gengoroh Tagame’nin kaleme aldığı manga, ‘Erkek Kardeşimin Kocası’, Japon devlet kanalı NHK’da, üç bölüm yayınlanacak. Manga, eşcinsel ikiz kardeşi Ryoji’nin ölümüyle başa çıkmaya çalışan, Yaichi’nin hikayesini konu alıyor. Yaichi ve küçük kızı Kana’nın hayatları, Ryoji’nin eşcinsel partneri Kanadalı Mike Flanagan’la tanışınca altüst oluyor.
Yayıncı kuruluş, Yaichi’yi Ryuta Sato’nun, Mike Flanagan’ı ise eski sumo güreşçisi Baruta Kaito’nun canlandıracağını açıkladı. Dizi, mart 2018’de yayınlanmaya başlayacak.
Yazar Gengoru Tagame, şöyle konuştu:
“Bu hikayeyi yazarken, mümkün olduğunca çok kişinin bunu tecrübe etmesini istemiştim. Son yıllarda, pek çok ülkede eşcinsel evlilik yasallaştı ve belki bir gün Japonya’da da bu konu tartışılmaya başlayacak. Bu tartışma başlamadan önce insanlar eşcinsel birliktelik konusunda eğitilmeli. Herkesin değişik tipteki insanları tanımasını istedim. O yüzden bu uyarlamayı hoş karşılıyorum. Umarım bu hikaye bir sürü insana televizyon yoluyla ulaşır. İlk defa bir mangam uyarlanıyor. Bu diziyi bir yaratıcı gibi değil bir hayran gibi takip edeceğim.“
Dizi, Japonya’da tartışmalar ateşleyeceğe benziyor çünkü ülkede eşcinsellik ve yabancılarla ilişki, hala tabu olarak görülüyor. Ancak ülke, LGBT hakları konusunda gittikçe daha da özgürlükçü adımlar atıyor. Hala ülke çapında eşcinsel ilişkiler tanınmış değil ve eşcinsel çiftlerin evlat edinmesi hala mümkün değil ancak bunları değiştirmek için politik bir hareketin ilk adımları atıldı bile.
Bu senenin başlarında Sapporo, ülkede eşcinsel birliktelikleri resmi olarak tanıyan ilk şehir oldu. 20 yaşını aşmış ve şehirde oturan herhangi iki kişi, ortaklıklarını imzayla belgeleyip, yeminlerinin ve çift olarak tanındıkları bir belgenin kopyasını alabiliyorlar.
Yeni yasa uyarınca, birlikteliğini resmiyete döken 32 yaşındaki bir kadın, bunu sonunda yapabildiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Resmi belge, çiftlere, evli çiftlerin sahip olduğu hakların hepsini vermiyor ancak birbirlerinin hayat sigortalarından yararlanabilmelerine olanak sağlıyor.
Sapporo’daki değişiklik, 1500’den fazla insanın bir kamu konsültasyonuna imza vermesiyle gerçekleşti. Ülkede LGBT hakları adına atılan adımlardan sonra, mayıstaki Onur Yürüyüşü’ne, Tokyo’da rekor bir katılım olmuştu.
Bu sene Osaka’da eşcinsel bir çift, genç bir çocuğun koruyucu ailesi olarak Japonya’daki ilk eşcinsel koruyucu aile olmuştu.