Karşınızda Avustralya’nın İlk Transseksüel Rahibi

Jo Inkpin, Avustralya tarihindeki ilk açık transseksüel rahip oldu.  ABC ile yaptığı röportajda Inkpin, küçükken babaannesinin Londra'daki evinde bulduğu kıyafetlerini üstüne geçirdiğini, cinsel kimliğini anlamadan çok daha önce muhteşem elbiseler giydiğini anlattı.  Inkpin, bunun her zaman hikayesinin bir parçası olduğunu ve sahte bir kostüm içinde tıkalı kalıp, ruhuna uymayan şeyleri üstüne geçirdiğini söyledi. Rahip, 50'li yaşlarında …

Jo Inkpin, Avustralya tarihindeki ilk açık transseksüel rahip oldu. 

ABC ile yaptığı röportajda Inkpin, küçükken babaannesinin Londra’daki evinde bulduğu kıyafetlerini üstüne geçirdiğini, cinsel kimliğini anlamadan çok daha önce muhteşem elbiseler giydiğini anlattı. 

Inkpin, bunun her zaman hikayesinin bir parçası olduğunu ve sahte bir kostüm içinde tıkalı kalıp, ruhuna uymayan şeyleri üstüne geçirdiğini söyledi. Rahip, 50’li yaşlarında trans olduğunu açıkladı ve değişimine başladı. 

Avustralya’daki Anglikan Kilisesi de Dr. Inkpin’in rahip olarak görevine, en azından şimdilik devam edebileceğini açıkladı. Kilise eşit evlilik konusunda ikiye ayrılmıştı ancak rahip artık gerçek kimliğini saklayamayacağını söylüyor.

“İki cinsiyet arasında var olabileceğin bir yer vardı, önceki yüzyıllarda buna üçüncü cinsiyet derlerdi. Ben de kadınlarla karışabiliyor, daha feminen olabiliyor ve farklı yollarla kendimi ifade edebiliyordum.”

Röportajda Inkpin, eşi Penny Jones’un yatak odasında külotlarını bulduğunu ve onların kendisine ait olduğunu açıklamak zorunda kalışından da bahsediyor.

Jo Inkpin, trans kimliği hakkındaki fikirlerini yeni yeni değiştirdiğini, önceden cinsel bir fetişi olduğunu sandığını ve İngiltere’deki ilk trans rahip olan Carol Stone’un hikayesinden çok etkilendiğini söylüyor. Inkpin’e göre trans olduğunu açıkladıktan sonra eşi Penny Jones’la evlilikleri de daha samimileşmiş.

“Ailemi veya cemaaetimi üzmek, perişan etmek istemiyordum. Terapistim ‘En kötü senaryoyu düşünüyorsun, seni reddedeceklerini varsayıyorsun.’ dedi. Ben de ‘Kilisleri tanımıyorsun, korkunç olabilirler.’ diye düşündüm.”

 

 

 

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir