Vampir Yüz Bakımı Nedir?

Amerika'nın Albuquerque şehrinde "vampir yüz bakımı" yaptıran müşteriler, derhal HIV ve diğer kan ile geçebilecek olan hastalıklar için test yaptırmaları için uyarıldı. New Mexico Sağlık Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre bir kişi, VIP Spa'da yaptırdığı vampir yüz bakımı sonrasında enfeksiyona yakalandı. Bu işlemi yaptıran diğer müşterilerin de en kısa zamanda HIV, Hepatit B ve Hepatit C …

Amerika’nın Albuquerque şehrinde “vampir yüz bakımı” yaptıran müşteriler, derhal HIV ve diğer kan ile geçebilecek olan hastalıklar için test yaptırmaları için uyarıldı.

New Mexico Sağlık Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre bir kişi, VIP Spa’da yaptırdığı vampir yüz bakımı sonrasında enfeksiyona yakalandı. Bu işlemi yaptıran diğer müşterilerin de en kısa zamanda HIV, Hepatit B ve Hepatit C testi yaptırması tavsiye ediliyor.

New Mexico Sağlık Bakanlığından Lynn Gallagher, “Geçtiğimiz aylarda VIP Spa’da vampir yüz bakımı ya da enjeksiyon ile yapılan herhangi başka bir prosedür geçirmiş olan müşterileri Midtown Toplum Sağlığı Dairesine gelip ücretsiz olarak test yaptırmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

Yapılan bir denetlemede spa merkezinde yapılan bazı işlemlerin kan ile geçebilecek hastalıklara davetiye çıkardığı ortaya çıktı. New Mexico Yönetmeliği ve Lisans Departmanı ve Kuaförler & Kozmetologlar Kurulu tarafından ihtarname alan spa merkezi hemen kapatıldı.

Peki vampir yüz bakımı tam olarak ne?

Kişinin kolundan alınan kan santrifüjlenerek plazma kandan ayrılıyor ve müşterinin yüzüne iğne yardımıyla enjekte ediliyor. Bu işlemin derideki kolajen üretimini harekete geçirmesi ve kişinin daha genç bir görünüme kavuşması amaçlanıyor.

Bu işlem güvenli mi?

Doğru yapıldığında aslında güvenli bir işlem olsa da uygulandığı aletler ve iğnelerin sterilize olması gerekiyor. Gerekli hijyen koşulları sağlanmadığında müşteriler arasında kan ile taşınan hastalıklar bulaşabiliyor.

Bu işlem gerçekten işe yarıyor mu bilinmiyor. Londra’daki Plastik Cerrahlar Birliği üyesi Miles Berry’e göre bu işlem yüzü şişirdiği için geçici bir etkisi olabilir, ama deriye uzun vadede bir yarar sağladığı yönünde bilimsel bir kanıt yok.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir