İzleyin: Gay Çiftten, Korelilerin Eşcinsellik Hakkındaki Düşüncelerini Ölçen Video

Geçtiğimiz günlerde Güney Korelilerin eşcinsellik hakkındaki düşüncelerini ölçen bir sosyal deney yayınlandı. JAYKEEOUT x VWVB adlı kanalda yayınlanan video, kısa sürede büyük ilgi topladı. Deneyde gay bir çift, rastgele vatandaşlara yaklaşıp fotoğraf çektirmek istiyor. Çift, fotoğraf çektirirken gay olduklarını ima eden pozlar (sarılarak, öperek) veriyor. Vatandaşların tepkisi ise, enteresan. Deneyin parçası olan vatandaşların büyük kısmı …

Geçtiğimiz günlerde Güney Korelilerin eşcinsellik hakkındaki düşüncelerini ölçen bir sosyal deney yayınlandı. JAYKEEOUT x VWVB adlı kanalda yayınlanan video, kısa sürede büyük ilgi topladı.

Deneyde gay bir çift, rastgele vatandaşlara yaklaşıp fotoğraf çektirmek istiyor. Çift, fotoğraf çektirirken gay olduklarını ima eden pozlar (sarılarak, öperek) veriyor.

Vatandaşların tepkisi ise, enteresan.

Deneyin parçası olan vatandaşların büyük kısmı çiftin eşcinsel olduğunu anlamadıklarını belirtiyor. Hatta yaşlı bir kadın, sadece fotoğrafı düzgün çekebilmeye odaklandığını söylüyor. Bir genç ise poz veren çiftin ‘çok iyi arkadaş olduklarını düşündüğünü’ paylaşıyor.

Çiftin gay olduğunu anlayan vatandaşlar ise olaya anlayışla yaklaşıyor. Örneğin, bir grup genç kız çifti başta arkadaş zannetse de kısa süre sonra bunun yanlış bir varsayım olduğunu farkediyor.

“Ah, bir çift.”

“Instagram şekli sanırım.”

JAYKEEOUT x VWVB, sosyal farkındalık yaratmak için eğlenceli videolar üreten bir YouTube kanalı. Güney Kore’de varlık gösteren kanal, Kore toplumunun dinamiklerini merak edenler için biçilmiş kaftan.

Haberimizin konusu olan video, bir başka Kore kanalı CHANNEL GIMCHEOLSOO’da da yayınlanmış bulunuyor. CHANNEL GIMCHEOLSOO, Koreli gay çiftlerin günlük hayatlarını ve aşk yaşantılarını anlatıyor.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir