Avustralya’da Eşcinsel Erkeklerden Daha Çok Heteroseksüel Erkekler HIV Tanısı Aldı

HIV/AIDS krizi ortaya çıktı çıkalı Batı Avustralya’da ilk defa heteroseksüel erkeklerin eşcinsel erkeklerden daha fazla HIV pozitif olduğu ortaya çıktı. DNA Magazine’e göre, hemcinsleriyle ilişkiye giren erkeklerin HIV pozitif olma oranı, geçmiş beş yıldaki HIV pozitif olma ortalamalarına kıyasla %51 azaldı. Ancak heteroseksüellerde HIV pozitif olma oranında %21’lik bir artış görüldü. Araştırmacılar bu orandaki artışı …

HIV/AIDS krizi ortaya çıktı çıkalı Batı Avustralya’da ilk defa heteroseksüel erkeklerin eşcinsel erkeklerden daha fazla HIV pozitif olduğu ortaya çıktı.

DNA Magazine’e göre, hemcinsleriyle ilişkiye giren erkeklerin HIV pozitif olma oranı, geçmiş beş yıldaki HIV pozitif olma ortalamalarına kıyasla %51 azaldı. Ancak heteroseksüellerde HIV pozitif olma oranında %21’lik bir artış görüldü.

Araştırmacılar bu orandaki artışı Güneydoğu Asya’ya seyahat ettiğinde korunmasız ilişkiye giren heteroseksüel erkeklere bağladı.

1 Aralık Dünya AIDS Günü’nde Sağlık Bakanı Roger Cook, denizaşırı ülkelere seyahat eden ve risk altında olan erkekleri cinsel sağlık konusunda eğitmek için bir kampanya başlattı. Kampanyaya uygun bir başlık verildi: “Going Somewhere? – Bir Yere Mi Gidiyorsun?”

Cook,

”Batı Avustralya Sağlık Raporu vasıtasıyla “Going Somewhere? kampanyamız özellikle Güneydoğu Asya’ya seyahat eden, tatile çıkan ve HIV, STI gibi hastalıkları edinme riskinin farkında olmayan erkekler için başlatıldı. Bu kampanya erkeklere önlem almalarını, prezervatif kullanmalarını ve ülkelerine geri döndüklerinde bir klinikte check-up yaptırmalarını hatırlatıyor.” Dedi.

Kampanya için hazırlanan posterler havaalanlarında bulunan erkek tuvaletlerine asılacak. Bu posterlerin insanları seyahat ederken korunarak cinsel ilişkiye girmeye ve ülkelerine geri döndüklerinde test yaptırmaya teşvik etmesi amaçlanıyor.

Bakan ayrıca insanlardan PrEP veya PEP kullanıp kullanmamayı tekrar gözden geçirmelerini istiyor ve aynı zamanda kuir bireylerin arasında düşüş görülen HIV pozitif oranının topluluğa yöneltilen etkili mesajlarla bağlantılı olduğunu düşünüyor.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir