İkinci Randevu Sözü Almanızı Sağlayacak 8 Taktik!

Kendimizi bitmek bilmeyen ilk randevuların içinde bulabiliriz. Haliyle bilinmeyen bir nedenden dolayı ikinci bir randevu tarihi alamıyor da olabiliriz. Ya randevulaştığımız kişiyle mesajlaşma yolundan sapıyor, ya da onun hakkında kesin bir kanıya varamıyoruzdur. Kim bilir? Binbir türlü sebepten biri de olabilir. Eğer kendinizi dönüp dolaşıp başkalarıyla ilk randevu içinde buluyorsanız ve istediğiniz asıl şey aynı …

Kendimizi bitmek bilmeyen ilk randevuların içinde bulabiliriz. Haliyle bilinmeyen bir nedenden dolayı ikinci bir randevu tarihi alamıyor da olabiliriz. Ya randevulaştığımız kişiyle mesajlaşma yolundan sapıyor, ya da onun hakkında kesin bir kanıya varamıyoruzdur. Kim bilir? Binbir türlü sebepten biri de olabilir.

Eğer kendinizi dönüp dolaşıp başkalarıyla ilk randevu içinde buluyorsanız ve istediğiniz asıl şey aynı erkekle başka randevulara da çıkmaksa, kendinizi yormayın. İşte ilk randevunuzun devamının gelmesini sağlayacak ipuçları:

  1. Anlamlı şeyler hakkında konuşun.

Kendinizi ilk randevularda hep sıkıcı konular konuşurken mi buluyorsunuz? “Ne iş yapıyorsun?” “Nerelisin?” “Nerede okudun?” “Ne zamandır burada yaşıyorsun?” Eğer ilgi çekici şeylerden bahsetmiyorsanız, randevulaştığınız kişi ilgi çekici olmadığınızı düşünecektir. Risk alın, kendinizle ilgili derin, anlamlı şeyler paylaşın, sohbet edin. Zor sorular sorun. Toplumsal, politik, utanç verici konuları tartışın. İlgi çekici şeyler söyleyerek ilgi çekici olun.

  1. Ortak ilgi alanlarınızı bulun.

İlk buluşmada çizgi roman okuyan biriyle tanışırsanız, genelde ikinci randevunuz garantidir. Elbette ikiniz de yetişkin olmanıza rağmen çizgi roman okuyorsanız, bu birlikte olmanız gerektiği anlamına gelmez. İnsanlar sizinle ortak ilgi alanını paylaştığında heyecanlanır, özellikle de ortak ilgi alanınız saçma ve tabu sayılıyorsa.

  1. Randevunuzu kesin bir sonuçla bitirmeye çalışın.

Randevunun sonunda alışılmış “Bir ara yine çıkalım,” demek yerine niyetinizi belli edin. Ret yemeye açık olun, korkmayın. Alışılmış olmadık şeyler söyleyin, “X kişisiyle meşgul olduğunu biliyorum ancak boş zamanında haftaya seninle görüşmek isterim.” Belki diğer randevunuzun tarihini orada belirlersiniz, belki de hiçbir zaman tekrar görüşmezsiniz, cesur olmanız yeterli olacaktır.

  1. İlk randevunuzda seks yapmayın.

İlk buluşmanızda erkeklerle seks yapıyor olabilirsiniz, bunda yanlış hiçbir şey yok ancak erkeklerle ilk randevunuzda yatma eğilimindeyseniz, sizi tekrar görmek istemeyeceklerdir… Bu durumda karşınızdaki erkeği biraz daha iyi tanıyana kadar seks için bekleyin.

  1. Daha iyi ‘ilk randevu’ fikirleri üretin.

Genelde ilk randevularda yemeğe çıkılır. Her ne kadar yemeğe çıkmak bazıları için işe yarasa da, herkes için işe yaramayabilir. Bazen daha aktif veya yaratıcı bir şeyler yapmanız gerekir.

  1. Daha sonra mesaj göndermek için beklemeyin.

Randevunuz iyi geçmiş ve karşınızdakinden hoşlanmışsanız ertesi sabah, hatta çok abartı olmayacaksa o gece ona mesaj atın. Oyun oynamak için hiçbir sebep yok. “Hey, bu hafta tekrar müsait olur musun?” diye yazmadan önce 72 saat beklemek zorunda değilsiniz. Beklerseniz karşınızdakinin işi çıkmış olabilir ya da başkasıyla çoktan randevu ayarlamış olabilir.

  1. Peşinden deli gibi koşmayın.

Burada demek istediğimiz her ne kadar genelde işe yarasa da ulaşılması zor kişi rolünü oynamayın. İlk randevunuz sonrası metroya adım attığınızda randevulaştığınız kişiden mesaj alabilirsiniz, bu güzel bir şeydir ancak daha sonra düzinelerce mesaj almak hoş değildir. Aynı şekilde bunu sizin yapmanız da hoş değildir. Randevulaştığınız erkek için heyecanlı olun. Dürüst olun. Cana yakın olun. Ancak yine de mesafenizi koruyun.

  1. İlk randevuda aranızda elektrik olduğundan emin olun.

Gayet sıradan bir randevu geçirseniz de karşınızdaki size ikinci randevu teklifinde bulunabilir, buna hazırlıklı olun. Deneyimlere bakılacak olursa karşınızdakini beğenip beğenmediğinizi ortalama 10 dakikada anlayabilirsiniz ve onunla bir daha randevuya çıkmak isteyip istemeyeceğinizi buna bağlı olarak bilebilirsiniz. Kendinizi, karşınızdaki için “onu daha çok tanırsam, daha çok sevebilirim,” diye düşünmeye kesinlikle şartlamayın, en başından güçlü duygulara sahip olmalısınız.

Yorumlar

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir